Baseball Tournament Email Header-73

MÅNEDLIGE GRATIS RESSURSER OM YOGA, HELSE, LIVET, KVINNER OG KRAFT

Traumer, PTSD og Yoga

Deva Magasinet traumer yoga

Traumer og PTSDs kompleksitet er velkjent og har sofistikerte sammenhenger mellom nevrobiologiske, psykologiske, fysiske og sosiale faktorer som kan gjøre det komplisert å behandle. 

Det er derfor det er så gledelig at vitenskapelig forskning viser at personer med posttraumatisk stressyndrom (PTSD) og komplekse traumelidelser kan ha fordel av yoga. Blant annet viser en banebrytende meta-studie at traumesensitiv yoga og mindfulness, i klinisk påviselig grad, reduserer traumerelaterte symptomer o…

Les mer...

Yoga bedrer Søvnen

Yoga og søvn blog bilde

Se for deg at du kan sovne raskt når du legger deg, at du sover godt om natten, våkner uthvilt neste dag, og har en deilig dag uten noe stress av betydning ..og gjentar dette for resten av livet. De to S*ene, STRESS og SØVN er nøkler for vår fysiske og psykiske helse og velvære.


Stress er en av de største årsakene til helseutfordringer i Norge, og er assosiert med redusert søvnkvalitet og kognitive dysfunksjon (1)
Søvnvansker er svært utbredt; så utbredt at Folkehelseinstituttet har omtalt d…

Les mer...

Yoga Nidra for Kronisk Smerte

Kopi av Brown Minimalist Interior Style Facebook Cover-10

Visste du at 15 minutter med Yoga Nidra (også kjent som yogisk søvn) kan redusere smerteopplevelsen og påvirke vår psyke i positiv retning?


Yoga Nidra er kort forklart en form for guidet meditasjon hvor man flytter sin oppmerksomhet til ulike deler av kroppen og roterer mellom ulike former for bevissthet, mens man samtidig ligger i en behagelig stilling. 

 

En banebrytende studie fra 2002 (Kjaer et al.) fant at dopamin øker med 65 % under Yoga Nidra (1)  

Dopamin er en kjemisk budbringer som…

Les mer...

Koshas - de 5 lagene av din væren

Kopi av Brown Minimalist Interior Style Facebook Cover-9

Visste du at Norge er et av tre land i Europa med størst forekomst av kronisk smerte? Kronisk smerte er fysisk og emosjonell smerte som har vart mer enn tre måneder, og det er kanskje unødvendig å si.. kronisk smerte påvirker menneskers liv. Ofte ser man at det starter med det fysiske og utvikler seg til å påvirke både humøret, hvordan vi tenker om oss selv og fremtiden, samt man føler man har mindre kapasitet, noe som også påvirker både jobb og det sosiale livet. 


Å adressere kronisk s…

Les mer...

Fra HR-direktør til Yogalærer

Kopi av Brown Minimalist Interior Style Facebook Cover-11

Birgit var en av de dedikerte studentene som ble utdannet Deva Yogalærer vinteren 2022. Vi var nysgjerrig på hvordan man kan gå fra å tilfeldig snuble borti yoga til å gjøre yoga til sitt levebrød. Birgit har i sin yrkeskarriere jobbet med mennesker, primært som leder, HR direktør, kursholder, kommunikasjonsansvarlig og beredskapsansvarlig. Men hun har i flere år også hatt et ønske om å dele med andre den enorme gleden hun har ved å gjøre yoga.

"Det handler om en glede som er mer enn å gjøre ø…

Les mer...

Meditasjon for Rot Chakra

Kopi av Brown Minimalist Interior Style Facebook Cover-7

Hva er ditt forhold til trygghet, overlevelse, kroppen, hjem, familie, tilhørighet, røtter, stillhet.. ?

Disse er alle kvaliteter i Rotchakra, som har til oppgave å sørge for et stabilt fundament for vår psyke med en sterk, sunn og frisk fysisk kropp. Rot chakra er som grunnmuren til et hus, hvor alle andre funksjoner hviler på dette fundamentet. Å styrke grunnmuren vår gir et stødig grunnlag for resten av livet. Da tåles både litt vær og vind, storm og stiv kuling, fordi vi har trygghet på at …

Les mer...

Pust for Energi og Balanse

Kopi av Brown Minimalist Interior Style Facebook Cover-5

Visste du at måten vi puster på virker inn på vår helse? Og at når du puster inn stimuleres den delen av nervesystemet som aktiverer, setter i gang energi, årvåkenhet og alarmberedskapen? Og at når du puster ut aktiveres den delen av nervesystemet som aktiverer ro, regenerering, fordøyelse, tilstedeværelse, evnen til å føle og tilhele? 


Yepp, det er sant! Hver gang vi puster inn og ut, vil disse to delene av nervesystemet reguleres av måten vi puster på. Det er derfor man i yoga ofte bruker p…

Les mer...

Kropp, Tanker og Følelser - Alt Henger Sammen

Brown Minimalist Interior Style Facebook Cover-2

Kropp, tanker + følelser - alt henger sammen. De er så linket sammen at det er aldri en tanke uten en følelse. Aldri en følelse uten en tanke, og aldri en tanke + følelse uten en kroppslig reaksjon (eller omvendt).

Dette er grunnen til at vondt i ryggen ikke bare er vondt i ryggen, det er også en følelse som trenger å bli følt og tankesett som trenger å adresseres. 

  • Det er også grunnen til at for eksempel stive muskler i nakken og skuldrene, ofte er et resultat av langvarig stress + en føl…

Les mer...

Elsk Din Psoas

1

Visste du at hofte, rygg og bekkenplager kan ha sin årsak hos en dyptliggende kjernemuskulatur som vi kaller Psoas? Det er egentlig vår indrefilet vi snakker om, en dyptliggende, saftig muskelgruppe som har innflytelse på både rygg, bekken hofter, pusten vår og nervesystemet. 


Den er direkte linket til vår følelse av trygghet, nervesystemets tilstand OG vår FEMININE KRAFT! Ofte blir den oversett i behandling og de lærde strides om den skal strekkes, styrkes, masseres eller behandles ømt og fors…

Les mer...

Finne Ro

2

Alle trenger et pusterom av og til, og gjennom årenes løp som yogaterapeut har jeg kjent at noe virker bedre enn annet, og her er det:


PUST.. 

du har kanskje hørt meg si det før, men jeg sier det gjerne igjen.. pusten er det aller viktigste verktøyet vi har for å roe ned nervesystemet. Dette er min absolutte første go-to verktøy for å umiddelbart komme tilbake til mitt senter og finne ro. Forskning viser at en utpust roer nervesystemet, mens innpust aktiverer. Det betyr at når du for noe…

Les mer...