Utvid din kompetanse og ferdigheter med praksis og teori for Psoas: 


Psoas er en muskelgruppe som ofte blir oversett, men som har en stor betydning for hvordan vi bærer kroppen, vår opplevelse av å ha dype røtter og jording, og er direkte relatert til funksjonen i bekken, hofter, ryggen og pusten. 

Problematikk i bekken, hofter, korsrygg, fordøyelse, menstruasjonssmerter og blod/lymfe-sirkulasjon i bena er ofte relatert til spenninger i Psoas. 

Psoas er knyttet til de tre nederste chakraene. Chakras er et sofistikert system fra yoga som linker kropp til tanker, følelser og våre spirituelle aspekter. En sunn og funksjonell psoas er relatert til å ha tilgang til vår femininitet, sensualitet, seksualitet, kraft, selvoppfattelse og indre trygghet. 

Kurs i PSOAS, Nettbasert og Direkte undervisning med yogaterapeut Katrine Berge, hvor du får:


  • YogaPRAKSIS for PSOAS: Lær utvalgte øvelser fra yoga dedikert til å løse opp i spenninger i Psoas og fremme en sunn funksjon i bekken, hofter, korsrygg (+ sunne pustemekanismer)

  • Forankre praksis i VITENSKAP: Lær PSOAS anatomi, funksjon, tilknytning til nervesystemet, relasjon til pusten og fysiske symptomer i bekken, hofter og rygg (og hva gjøre/ikke gjøre

  • Link mellom KROPP OG FØLELSER: Utforske de emosjonelle aspektene ved Psoas (relatert til de tre grunnleggende CHAKRAS og tema for personlig kraft, selvfølelse og trygghet)


For deg som er:

  • Yogalærer og ønsker å utvide din kompetanse og fordype deg i yoga for rygg, bekken og hofter gjennom å jobbe med psoas i dine yogaklasser/en til en

  • Helsepersonell som jobber med bekken-, hofte-, rygghelse, og ønsker å lære verktøy fra yoga for å supplere det du har fra før

  • Deg som gjerne vil lære mer om yoga og psoas for din egen del?

 

Dette kurset er godkjent som videreutdanning for yogalærere i Yoga Alliance. 

Kursfakta:

Kursnavn: Psoas (Yoga for hofter, bekken, rygg) 

For hvem: Yogalærere, helsepersonell og deg som vil lære pusteteknikker for egen del


Antall timer: 3 timer

Godkjent som: 3 videregående timer i Yoga Alliance for registrerte yogalærere

Videregående timer i Yoga Alliance for registrerte yogalærere (3 CE contact hours i YA)

Kursholder: Katrine Berge (Yogaterapeut C-IAYT, Yogalærer ERYT500, Continuing Education Provider (YACEP)

Undervisningsform: Nettbasert via zoom, direkte undervisning. Oppmøte er anbefalt på det sterkeste, men ikke påkrevd. Om du velger å møte, vil du bli bedt om å møte 5 minutter før, med bilde på og være fullt tilstede under hele undervisningen.

Opptak: Det vil bli opptak av undervisningen som sendes ut til alle påmeldte. Opptaket er tilgjengelig i ei uke. 

Dette kurset er det samme som vi har holdt tidligere.


MERK:

For registrerte yogalærere som ønsker CE timer kreves oppmøte.

Er du ikke yogalærer fra før, vil dette kurset ikke kvalifisere til å undervise i psoas. Du vil derimot få gode verktøy for din egen del og et solid innblikk i yoga som helsefremmende verktøy + du vil få opptaket slik at du kan gjøre praksisen når du selv ønsker. 

Er du yogalærer, men ikke registrert i Yoga Alliance, vil din bakgrunn, ferdigheter og erfaring avgjøre om du kan bruke dette kurset til å undervise, basert på hva som er innenfor etisk og forsvarlig riktig. 

 

Du vil bli invitert inn i refleksjon omkring hva du kan og ikke kan gjøre i forhold til kontraindikasjoner,  eget kompetansenivå og etisk forsvarlighet for å ivareta tryggheten for deg og dine yoga-elever/klienter dersom du underviser yoga selv.

Dette kurset har bindende påmelding.