YOGATERAPI

 

Bestill privat yogaterapi-time her

Ønsker du en privat yogaterapi-time med sertifisert yogaterapeut? 

Yogaterapi er den profesjonelle anvendelsen av yogiske prinsipper og praksiser for å bringe overordnet balanse og fremme helse, livskvalitet og velvære, med en profesjonelt utdannet yogaterapeut.

En sertifisert yogaterapeut er en som har flere års utdanning i yogaterapi, tilegnet seg praktisk og teoretisk kunnskap og erfaring, spesifikt i fysiologiske- og helseeffekter av de ulike teknikker og praksiser fra yoga basert på yoga, vitenskap og forskning.

En sertifisert yogaterapeut gjennom International Association of Yoga Therapy (C-IAYT) tilfredsstiller høye krav til utdanning, kunnskap, praksis, erfaring, og kontinuerlig vedlikehold og oppdatering/kursing av sin kunnskap og erfaring (se etter C-IAYT-krediteringen hos din yogaterapeut). 

Når du kommer til en sertifisert yogaterapeut kan du forvente å få individuelt tilpassede øvelser og teknikker fra yoga, spesielt for ditt ståsted, behov og målsetting. 

Praksisen kan bestå av en eller flere øvelser, pusteteknikker, oppmerksomhetsøvelser, meditasjon, selvrefleksjon, avspenning og andre evidensbaserte praksiser for å støtte integrering av kropp, følelser og tanker, og deg som menneske i livet. 

Praksisens målsetning avgjøres i samarbeid mellom deg og yogaterapeuten.

Deva Magasinet front page-2

Når kan yogaterapi være nyttig?

 • ved langvarige muskel og skjelettplager som nakke, skuldre, rygg, hofter og annet

 • stivhet og “vondter” i kroppen som kommer og går

 • ved stress, hodepine, sliten, utmattelse og utbrent

 • ved lettere angst, indre uro og lett depresjon, og ved søvnutfordringer

 • når du ønsker et ekstra verktøy for å mestre/lindre kroniske plager og fremme livskvalitet

 • når du ønsker generell stressreduksjon, og øke balanse, styrke og fleksibilitet

 • når du ønsker å gjøre gode endringer for deg selv og ivareta fysisk, mental og emosjonell helse og livskvalitet, selv o du ikke vet helt hva

 • når du ønsker å forløse spenninger/utforske hvor ulike følelser har satt seg som spenninger i kroppen, og hjelp til å integrere kropp, tanker og følelser. 

 • når du ønsker å utforske/jobbe med chakrasystemet.

 • når du ønsker å forankre deg i ditt empowerment, din feminine kraft og finne din autentiske stemme 

 • når du ønsker å lære verktøy for selvivaretakelse, eller støtte gjennom utfordrende situasjoner og prosesser

Hvem kan yogaterapi passe for?

 • Deg som aldri har gjort yoga, har lite, middels eller mye erfaring med yoga

 • Deg som ønsker å prøve dette for å gjøre noe godt for deg selv

 • Deg som sliter med ulike plager som nevnt over og som ønsker en individuelt tilpasset yogaterapeutisk tilnærming.

 • Deg som er åpen for et helhetlig verktøy for å støtte hele mennesket, og dets fysiske og psykiske helse, livskvalitet og velvære.
gratis masterklasse-7

Hver time varer 60 minutter. Når du bestiller time vil du få tilsendt et egenerklæringsskjema. Dette får du tilsendt på mail, via journalsystemet (informasjonen vi sender til hverandre er da kryptert og sikker). Du sender det tilbake før vi møtes.

En yogaterapeut har taushetsplikt (En yogaterapeut er underlagt Lov om alternativ behandling av sykdom mv., og terapeuten har taushetsplikt på lik linje med offentlig godkjent helsepersonell. Les personvernerklæringen)

Du vil bli møtt med trygghet, empati, aksept og støtte, og sett ut fra der du er nå, dine ønsker og behov. Sammen lager vi en målsetning og går gjennom de første øvelsene/teknikkene. Du vil få med deg hjem et program spesielt tilpasset deg. 

Oppfølging anbefales, noe vi avtaler sammen etter hva du ønsker og har behov for. 

Katrine Berge, sertifisert Yogaterapeut gjennom International Association of Yoga Therapy (C-IAYT), gjennom sitt mangeårige pionérarbeide med yoga som terapi for muskel/skjelettplager og kronisk smerte, opprinnelig utdannet bioingeniør og tar for tiden mastergrad i helsevitenskap med fokus på psykisk helse.

Hun er grunnlegger av Deva Yoga, Deva Yoga Institute og utvikler av Deva Yoga utdannelsene, der hun utdanner helsepersonell og yogalærer i yoga som terapi for muskelskjelett-helse, smerteproblematikkk, søvn og stress.

Katrine har erfaring med yoga siden 1996, er yogalærer (E-RYT500) og Continuing Education provider gjennom Yoga Alliance (YACEP). For tiden skriver hun bok om yoga som terapi, chakrasystemet og den helende prosessen ved å finne sin feminine kraft. 

Hun er hovedlærer ved Deva Yoga Utdannelsen og har utdannet Deva Yogalærere siden 2015 som nå jobber selvstendig, i yogastudio, sykehus eller klinikker i Norge og USA. 

Katrine

Fysisk oppmøte eller nettbasert time

Du kan velge om du vil møte opp i Deva Yoga Institute i Storgata 3b i Bodø, eller om du vil ha time via zoom. 

Pris 

Kr 1450 pr time 60 minutter. Betaling gjøres via vips i slutten av hver time. 

Hvordan bestiller jeg time? 

Du bestiller time ved å klikke her på booking-linken, da kommer du til oversikten over ledige timer og kan velge det som passer deg (eller klikk på knappen nederst på siden).  

Avbestilling
Bestilt time kan avbestilles 24 timer før. Timer som avbestilles senere enn 24 før må betales i sin helhet. 

photo-1587721913615-1a1211faed49

Hva Yogaterapi er og ikke er

Yogaterapi er støtte til sunnhet, balanse og helse/velvære/livskvalitet, og et supplement til behandling. Yogaterapi tar hensyn til klientens individuelle behov og medisinske historie. Dersom ønskelig kan en yogaterapeut samarbeide med medisinsk personell med skriftlig godkjenning fra klienten.

Yogaterapi behandler ikke sykdom og er ikke en erstatning for medisinsk behandling. Som yogaterapeut vil jeg aldri forstyrre pågående medisinsk behandling eller fraråde medisinsk behandling. Dersom jeg ser at du kan ha behov for medisinsk behandling eller annen behandling utenfor mitt område vil jeg være ærlig på det og henvise deg videre.

MERK: Dersom du lider av alvorlig angst og depresjon, psykoselidelse, schizofreni, vrangsforestilninger, alvorlig PTSD, eller annen alvorlig psykisk lidelse, har jeg dessverre ikke kompetanse til jobbe med deg alene, og jeg vil da be deg om å også gå regelmessig i behandling til kompetent helsepersonell parallelt med yogaterapi og at jeg kan samarbeide med din behandler. Dette for å gjøre yogaterapi til et trygt verktøy for deg. 

Har du spørsmål kontakt meg gjerne på tlf 45 61 62 63 (Katrine Berge)


IAYT_CertifiedYogaTherapist