PROFESJONELL YOGA UTDANNING:

deva yoga utdanning hvitVil du lære hvordan bruke yoga for muskel- og skjelettplager, kronisk smerte, stress og søvn? ..og hjelpe dine yogaelever, klienter og deg selv med helhetlige verktøy fra yoga?


Nytt utdanningsforløp planlegges for våren 2025.
Vær blant de første til å få beskjed når registrering for nytt utdanningsforløp åpner, ved å sette deg på ventelisten nedenfor.

SETT DEG PÅ VENTELISTE

Med 75% av befolkningen som har muskel og skjelettplager, kronisk smerte og stress/søvnrelaterte utfordringer (og de fleste av dem kvinner), er det viktigere nå enn noen gang for yogalærere å vite hvordan undervise disse, og for helsepersonell å tilføre et mykt og helhetlig verktøy i sin behandling av sine klienter.

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 18.49.19

Å behandle kroppen innebærer mer enn å adressere den fysisk siden; det involverer også det emosjonelle aspektet, og se helse i lys av krav og belastninger i livet som ikke nødvendigvis skal fikses, men som trenger å blir sett og tilhelet fra innsiden ut. Dette er grunnen til at..

Deva Yoga Utdanningen fremmer en helhetlig tilnærming rettet mot kvinners kropp, liv og sjel.

er du..

Design uten navn-12Yogalærer og søker et transformativt, helende verktøy, og vil lære mer om hvordan bruke yoga som verktøy for muskel og skjelettplager, stress, søvn og kroniske smerte, både for deg selv og dine yogaelever?

 

Design uten navn-12Helsepersonell, terapeut eller veileder som ønsker å gi dine klienter mykere og helhetlige øvelser som komplementerer det du allerede har av verktøy fra før for å hjelpe dine pasienter/klienter med stress, søvn, muskel-skjelettplager og kronisk smerte?

 

Design uten navn-12Yogautøver med regelmessig yogapraksis over de 2 siste årene og ønsker å bli yogalærer?

 


... eller du er ingen av delene over, men vil ta den som egenutvikling og personlig prosess?
Du ønsker et mykt og feminint verktøy som bringer harmoni til din fysiske kropp, tanker og følelser, rettet mot muskel og skjelettplager, kronisk smerte, stress og søvn? 

vil du..

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 18.15.25
 • ..Lære hvordan verktøy fra yoga kan støtte tilheling av muskel/skjelettplager, kronisk smerte og redusere stress og søvnproblematikk på en helhetlig måte slik at du kan hjelpe dine yogaelever, klienter og deg selv til å leve livet med mindre smerte, mer energi og bedre livskvalitet?

 • ..Lære forskningsbaserte verktøy fra yoga og få solid kunnskap for å være trygg på at du som yogalærer eller helsepersonell underviser det som faktisk fungerer (og ikke gjør noe galt) når du underviser klasser eller klienter?
 • ..Utforske hvordan du fremmer både fysisk og emosjonell transformasjon med yoga solid forankret i forskning, og føle deg trygg på hvordan du går frem når du underviser klasser og en-til-en.

 • ..Lære yogaverktøy som jobber med nakke, rygg, hofter og bekken, og forløse muskulære (og bindevevs-) spenninger, slik at du kan føle deg mer fri i kroppen OG frigjøre emosjonell energi som du kan bruke til det du måtte ønske?
Skjermbilde 2023-01-30 kl. 18.15.33
Skjermbilde 2023-01-30 kl. 18.15.40
 • ..Ha en nøye utprøvd oppskrift for hvordan undervise grupper og enkelt-konsultasjoner, pluss sette opp en bærekraftig yogabusiness, slik at du kan unngå å tråkke i fallgruvene ved å prøve og feile selv?

 • ..Fordype deg i yogapraksis som er forankret i både yoga som eldgammel erfaringsbasert praksis og filosofi OG nyere forskning, vitenskap, helse?

 • ..Utforske din spirituelle og feminine kraft, bryte gjennom emosjonelle blokkeringer, og integrere din livskraft i kropp, hjerte, sinn og sjel, slik at du kan ta tilbake din rett til å være HELE deg?

deva yoga utdanningen
..Er Laget for Deg!

 

Yoga som terapeutisk verktøy gir en helhetlig tilnærming til kropp og psyke, og integrerer kunnskapen om yoga og meditative metoder med fysiologi, nevrologi og forskning, som gir studenten et verktøy for en helhetlig tilnærming til og et profesjonelt verktøy for fysisk og psykisk helse. 


Som et av de ledende instituttene for yoga og helse i norden, har Deva Yoga Institute utdannet yogalærere, helsepersonell og andre  i yoga for muskel og skjelettplager og kronisk smerte, stress og søvn siden 2015.


Vårt program tilbyr dyptgående undervisning i yoga, meditasjon, pust, yogafilosofi, vitenskap, nevrovitenskap, fysiologi, psoas, chakras og annet med fokus på muskel og skjelettplager, kroniske smerter, stress, søvn, med tanke på kvinnens unike vei til bedre helse og sin indre kraft, og oppmuntrer studentene til å finne sin autentiske yogalærer-stemme og innovative tilnærming til helse med yoga som verktøy.

 

Du vil få et trygt sted for å utforske dine indre ressurser for tilheling, på en måte som anerkjenner hvem du er som kvinne, kvinnekroppen, ditt feminine energisystem, linke kropp, sinn og følelser, og få et verktøy for å integrere følelser i kroppen som din egen kraft.

 

Deva Yoga er for Kvinnekropper, Kvinnesjeler og Kvinneliv..

..og brukes i dag av yogalærere, terapeuter og helseveiledere som verktøy for fysisk og emosjonell helse og velvære i yogastudio, klinikker og sykehus i Norge.

Dette er grunnen til at Deva Yoga Instituttet er glad for å introdusere..deva yoga utdanning

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 17.50.06

Denne Deva Yoga Utdanningen er nettbasert, og er både en yoga lærerutdanning og en personlig utviklingsprogram, for yogalærere, helsepersonell, og deg som har solid yogapraksis gjennom de siste 2 årene. 

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 17.51.22

Dette programmet kombinerer yoga praksis, teori, meditasjon, pusteteknikker, avspenning, nevrovitenskap, chakra-arbeid, psoas-arbeid, lederskap og yogabusiness i ett utdanningsforløp. 

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 17.51.08

Forankret i nyere forskning på yoga og helse, vil du lære å anvende øvelser, meditasjon, pusteteknikker og dyp avspenning for å fremme fysisk og emosjonell helse og velvære generelt, og muskel og skjelettplager, kronisk smerte, stress og søvn spesielt. 

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 17.51.14

Deva Yoga Institute er en av de få yogaterapeutiske instituttene i Norge som tilbyr programmer for å utdanne studenter i yoga og helse, spesifikt for muskel/skjelettplager og kronisk smerte med den feminine vinklingen. Det brukes av yogalærere, terapeuter og helse-veiledere som verktøy for å fremme fysisk og emosjonell helse og velvære i yogastudio, klinikker og sykehus i Norge.

DENNE UTDANNINGEN VIL HJELPE DEG Å..

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 18.06.02
 • Undervise og veilede dine studenter og klienter med trygghet og visshet om hva du gjør og hvorfor du gjør det, for de som har muskel og skjelettplager, kronisk smerte, stress og søvnplager

 • Utvikle en yogapraksis basert på både forskning og vitenskap slik at du kan tilby en helhetlig praksis for deg selv, dine studenter og klienter.

 • Bygge solid kunnskap og personlig erfaring gjennom utdanningsforløpet, slik at du kan føle integritet og trygghet i undervisning av både grupper og en-til-en.

 • Utvide din helse-velvære-verktøykasse med yogaprogrammer som du kan anvende slik de er laget, eller du kan anvende de enkelte metodene fra yoga og meditasjon som et supplement til det du allerede har fra før.
 • Ha klarhet i de ulike metodenes effekter, beste praksis og kontraindikasjoner, slik at du vet når og hvordan anvende de ulike metodene fra yoga og meditasjon.
   
 • Få den treningen, erfaringen og kunnskapen du trenger for å anvende yoga i grupper og enkeltkonsultasjoner, slik at du kan møte dine klienter på deres behov, og skape et trygt rom for tilheling.

 • Vite hva du kan gjøre, dine ressurser og avgrensninger som yogalærer, og ha klarhet i den noe usynlige forskjellen mellom yogalærer og yogaterapeut.

 • Finne din autentiske yogalærer-stemme, få klarhet i din vei videre, og vite hvordan skape din autentiske yogabusiness, slik at du kan finne din personlige vei som yogalærer i samklang med det som autentisk kommer gjennom deg.
Skjermbilde 2023-01-30 kl. 18.11.16

Deva Yoga utdanningen
gir deg mulighet til å velge mellom to ulike forløp:


UTDANNINGSFORLØP 1:
Undervisning av alle 6 moduler i Yogastudio hos Deva Yoga Institute i Bodø.


UTDANNINGSFORLØP 2:
Nettbasert undervisning i sanntid av alle 6 moduler via zoom. 


Nytt utdanningsforløp planlegges oppstart januar 2025.
Datoer vil bli lagt ut så snart det er avklart. 

her er det du vil lære:

 

MODUL 1:

YOGA I PRAKSIS, ANATOMI OG KONTRAINDIKASJONER


Dette er hvor vi legger grunnlaget med egenpraksis. Din eqenpraksis er mer verd enn tonnevis med teori, og legger grunnlaget for den dype og autentiske forståelsen, pluss det er her til egen tilheling skjer.

 

Skjermbilde 2021-12-30 kl. 16.29.17

MODUL CURRICULUM:

Vi fordyper oss i yogapraksis, utførelse, best anvendelse og kontraindikasjoner og legger et solid grunnlag fo videre læring. I tillegg vil du nå få tilgang til en dedikert utdannings-nettportal stappfull med læringsressurser som støtter modulene. 

Du vil blant annet få: 

- Utfyllende skriftlig manaul

- Fordypning i yogapraksis og grunnleggende øvelser

- Lære om yoga og Deva Yoga Basis-programmet

- Lære viktige elementer i Yogapraksis

- Lær om de 20+ grunnleggende yogaøvelsene, utførelse, hva gjøre, hva ikke gjøre og kontraindikasjoner

- Lær om 8 tilleggsøvelser, utførelse, hva gjøre, hva ikke gjøre og kontraindikasjoner

- Lær grunnleggende yoga-anatomi med Deva Yogalærer og fysioterapeut Gabriella Backman

- Ressurser for integrering

- Veien videre, refleksoner og spørsmål og svar 
Denne boken er obligatorisk for utdanningen, den finnes på norsk og kan bestilles i de fleste nettbaserte bokforhandlere: 

“Yoga Anatomi” (Leslie Kaminoff, Amy Matthews).

MODUL 2:

BYGGE BRO MELLOM NEVROVITENSKAP & YOGA

Dette er hvor du forankrer din integritet og tyngde som yogalærer. Bygg bro mellom yoga, vitenskap og helse, for transformativ tilheling.

De eldgamle yogatekstene inneholder dype betraktninger på livet, det å være menneske og hvordan vi er satt sammen. Den moderne vitenskapen og forskning viser oss hva som skjer og hvordan.

Skjermbilde 2021-12-30 kl. 16.29.29

Å sette disse sammen skaper et helhetlig perspektiv på tilheling som underbygges av en grunnleggende forståelse fra vitenskapen om hvordan mennesket fungerer, fysisk, emosjonelt og mentalt. Yoga gir oss en praksis som kan sette systemene for tilheling i gang. Sammen skaper disse en dyp forståelse for den transformative prosessen yoga inviterer til.  

 

MODUL CURRICULUM:

Du vil blant annet få lære:


 • Yogapraksiser:
  • Yogapraksis for nakke, skuldre og ansikt
  • yogapraksis på stol med skriftlig manual
  • yogapraksis integrert med yogafilosofi
  • Steg for integreringsprosessen av kropp, tanker og følelser.

 • Bakgrunn, vitenskap og helse:
  • Utfyllende skriftlig manual
  • Introduksjon til nevrovitenskap
  • Utforsk nervesystemet, neuroplastisitet og sensitivisering forankret i nyere forskning
  • Lær sammenhenger i kropp, tanker, følelser
  • Yoga og meditative metoder for muskel og skjelettplager
  • Lær om smerte som begrep, akutt og kronisk, innvirkning på kropp og psyke, smerte-adferd, smertefysiologi og forskning
  • Smerte og hjernen
  • Kronisk smerte og påvirkende faktorer
  • Fra kronisk smerte til kronisk tilheling
  • Forskning yoga som verktøy for kronisk smerte

 • Yoga og Meditative metoder:
  • Utfyllende skriftlig manual
  • Yogapraksis med yogafilosofi
  • Koshas
  • Meditasjon for å erfare de 5 koshas
  • Lær Yogafilosofi (8 veier i yoga) som verktøy for fysisk/emosjonell helse
  • Lær om Koshas de 5 elementer av vår væren/selvet
  • Lær grunnleggende terapeutiske prinsipper fra yoga 
  • Hva er Yoga?
  • 8 veier i Yoga

 • Veien videre, refleksoner og spørsmål og svar 


Obligatorisk lesning:

 • Manualen som du får utdelt på utdanningen (obligatorisk lesning)


Disse er ikke obligatorisk, men er anbefalt for utvidet forståelse av emnet:

 • “Inside the Yoga Sutras” (Reverend Janath Carrera)  - anbefales som en god støtte for tema Yoga Filosofi
 • "Anatomy Trains" (Thomas Meyer) - anbefales som en god støtte for tema om bindevevet
 • “Evolve your Brain” (Joe Dispenca. DC) - anbefales som en god støtte for tema nevroplasticitet

MODUL 3:

PUST, MEDITASJON OG AVSPENNING


Pranayama, i følge yoga sutras er kontroll av pusten og pusterytmen, er i moderne tid den delen av yoga som er mest forsket på og vist til effekt på nervesystemet og vår fysiologi. Følgelig har pranayama effekt på alle våre fysiologiske systemer og funksjoner. 

Skjermbilde 2021-10-21 kl. 15.48.53

Pust, meditasjon og avspenning, til sammen effektive øvelser som har direkte innvirkning på vår nevrofysiologi. Yoga og helse forankret i forskning. Denne modulen gir teoretisk og praktisk tyngde og integritet når du underviser yoga-verktøyene.

Mine yogalærere sa alltid: “Whatever you do, do not forget Pranayama”.


 MODUL CURRICULUM

Du vil blant annet få lære om :

PUSTEN:

- En utfyllende skriftlig manual

- Lære om bakgrunnen for hva er pusteøvelser (Pranayama)

- Lære om pustens anatomi og reguleringsmekanismer

- Lære om og erfare de ulike pustemekanismene

- Lære om pustens potensiale

- Lære hva er HRV (Hjerte Rate Variabilitet)

- Lære om rustens betydning for vår helse og velvære

- Lære å om, gjøre selv og undervise ulike pusteteknikker

- Lære effekter, når er de god å bruke og kontraindikasjoner, i konteksten muskel og skjelettplager, kronisk smerte, stress og søvn

- Lære hva man gjør når det er vanskelig å puste og man har stive muskler i nakke, bryst og skuldre


MEDITASJON OG DYP AVSPENNING:

- En utfyllende manual om meditasjon og dyp avspenning

- Lær hva er meditasjon i følge yoga sutra, hvordan meditere selv og hvordan undervise meditasjon?

- Lær om effekter, i hvilke tilfeller er det konstruktivt og hva er kontraindikasjonene?

- Lær å utføre selv, og hvordan undervise meditasjon for kronisk smerte

- Lær om dyp avspenning (Yoga Nidra), hvordan gjøre selv og hvordan undervise. Best praksis og kontraindikasjoner

- Forskning på avspenning, meditasjon og pusteøvelser, effekter, populasjoner og utfordringer

- Lær om OHM chanting, hvordan utføre og hvordan undervise, effekter og kontraindikasjoner

- Lær Yoga praksis for balanse med Coherent Breathing

- Veien videre, refleksoner og spørsmål og svar 


Obligatorisk lesning:
Manual med utfyllende skriftlig materiale for teori og praksis.
Bokanbefalinger: (ikke obligatorisk for utdanning, men en god støtte til teori og praksis)

 • “The healing power of the breath” (Richard P. Brown og Patricia L. Gerbarg) - anbefales som en god støtte for tema om pusten
 • “Relaxation Revolution” (Herbert Benson) - anbefales som en god støtte for tema om meditasjon og avspenning

MODUL 4:

CHAKRASYSTEMET & TRANSFORMASJON

Lær å avkode chakrasystemet og forstå linken mellom fysiske kropp, tanker, følelser og spirituelle dimensjoner.

Chakrasystemet er et eldgammelt system og et kart med detaljert oversikt over den komplekse relasjonen mellom den fysiske kroppen, det spirituelle aspektet, endokrine systemet, menneskelig utvikling, følelser, tanker, traumer, og blokkeringer. 

Skjermbilde 2021-10-21 kl. 15.49.01

Lær hvordan gjenkjenne blokkeringer, hvor de sitter i den fysiske kroppen, og hvordan aktivere og balansere hvert chakra og hvordan det relaterer seg til oss fysisk, emosjonelt og mentalt. Dette er prinsippene for helende transformasjon på yogamatten.


MODUL CURRICULUM

Du vil blant annet få lære:

 • Gjenkjenne over-, under-aktivt og balanserte tendenser i hvert chakra
 • Lær hvor de ulike emosjoner holdes i kroppen
 • Lær hvordan uforløste emosjonelle blokkeringer viser seg som fysiske symptomer.
 • Utforsk spesifikke yogastillinger, meditasjoner, affirmasjoner og eteriske oljer for hvert chakra
 • Bli kjent med de feminine (embodiment) vs maskuline (enlightenment) begrepene og viktigheten av å navigere disse + balansere dem gjennom chakrasystemet
 • Lær hvordan chakras er et avtrykk av livet og hvordan å jobbe med chakras kan transformere hvordan vi forholder oss til livet, andre og oss selv fysisk og emosjonelt.
 • Lær yogapraksiser og programmer for å balansere chakrasystemet som helhet, og jobbe med ett og ett chakra.

 • Du får en utfyllende skriftlig manual
 • Lær om chakra bakgrunn, grunnleggende om chakrasystemet og chakrasystemet som metode
 • Utforsk chakra-klasser og få et detaljert chakraklasse-oppsett
 • Chakra for chakra, teori og utforskning, øvelser, affirmasjoner, meditasjoner og annet
 • Utforsk den feminine/maskuline kvaliteter i chakrasystemet
 • Lær hvordan implementere chakra i yogaklasser
 • Veien videre, refleksoner og spørsmål og svar 

 

Obligatorisk lesning:

Du vil få tildelt skriftlig materiale for teori og praksis.
Bokanbefalinger:

 • Wheels of Life (Anodea Judith) - anbefales som en god støtte for tema om chakrasystemet.

MODUL 5:

PSOAS & FEMININ KRAFT


Psoas er en muskelgruppe som ofte blir oversett, men som har en stor betydning for hvordan vi bærer kroppen, tilstanden i bekken, hofter og ryggen, fordøyelsen og pusten. Psoas er nært knyttet til nervesystemet, bindevevet og diafragma, og er en viktig budbringer av vår indre tilstand. 

Skjermbilde 2021-10-21 kl. 15.49.08

Spenninger i Psoas er ofte relatert til problematikk i bekken, hofter, korsrygg, fordøyelse, menstruasjonssmerter og blod/lymfe-sirkulasjon i bena. Siden Psoas er en av de dypeste kjerne muskulaturene og nært knyttet til nervesystemet, er den også en delikat muskel som trenger en varsom tilnærming. Den er knyttet til de tre nederste chakraene. En sunn og funksjonell psoas er relatert til tilgang til femininitet, sensualitet, seksualitet, kraft, selvoppfattelse og indre trygghet. 


 MODUL CURRICULUM

Du vil blant annet få:

 • - En utfyllende skriftlig manual
 • - Forstå Psoas anatomi, funksjon og innflytelse
 • - Lær om Psoas og frykt-responsen
 • - Lær Psoas relasjon til fysiske symptomer i bekken, hofter og rygg + pusten og diafragma
 • - Utforsk Psoas relasjon til chakrasystemet og gjenkjenne emosjonelle og mentale mønstre relatert til psoas
 • - Tilegne deg kunnskap om Psoas relasjon til nervesystemet og oppfattelse av grunnleggende trygghet
 • - Lær en praksis for å løse opp spenninger i psoas og diafragma + hvordan undervise
 • Lær om Psoas og feminin kraft og en mykere yogapraksis for å bringe inn det feminine

  - Lær om bindevevet og utforsk praksis for å løse opp soenninger i bindevevet

 • - Lær om hvordan bindevevet og psoas henger sammen og hvordan undervise praksis for bindevevet

 • - Få yogaprogrammer for å løse opp i spenninger som sitter i bindevet, psoas og diafragma
 • - Spesifikke programmer for psoas som jobber med hofter, bekken og nedre rygg
 • - Spesifikke programmer for diafragma som jobber med pusten og regulerer nervesystemet.
 • - Veien videre, refleksoner og spørsmål og svar 

 

Obligatorisk lesning:
Du vil få tildelt skriftlig materiale for teori og praksis.
Bokanbefalinger:

 • The Psoas Book (Liz Koch) - anbefales som en god støtte for tema om Psoas

MODUL 6:

LEDERSKAP & YOGA BUSINESS


Dette er den modulen som inneholder det mange yogalærere ikke tenker over i sin søken etter å bli yogalærer, men som de kjenner de mangler når de står der og skal sette opp sine kurs, workshops, retreats. Denne modulen søker å gi deg det du trenger for å kunne jobbe med det du brenner for OG leve godt uten bekymringer (og uten å brenne deg ut).

Skjermbilde 2021-10-21 kl. 15.49.27

Å være yogalærer i dagens yogasamfunn innebærer også å være en leder for seg selv, og navigere yrket yogalærer med integritet, sammen med sin egenpraksis, familie og i samklang med sine ønsker og drømmer for seg selv. I tillegg blir man ofte et mellomledd mellom yogaelevenes ønske om bedre helse og velvære, og begrensninger om hva man gjøre og ikke kan gjøre som yogalærer i motsetning en yogaterapeut. 

Denne modulen gir deg det du trenger for å bli trygg som yogalærer og navigere helseaspektet med integritet (du vet hva du kan gjøre og hva du ikke kan gjøre), lede din yogabusiness med et feminint lederskap og finne din personlige vei som yogalærer.  

 

MODUL CURRICULUM

Du vil blant annet få:

 • 5 ulike fullverdige yogapraksiser som viser ulike kombinasjoner av alt du har lært
 • Lære aspekter ved å være Yogalærer vs yogaterapeut
 • Lære undervisningsteknikk
 • Begrensninger og muligheter
 • Å være Yoga Fasilitator: Å undervise grupper og en-til-en
 • Lære hvordan sette opp et grunnkurs og videregående kurs
 • Utvikle din unike og autentiske yogabusiness ut fra din unike visdom, ditt hjerte og dine lærdommer
 • Utforske ditt feminine lederskap - led deg selv og din yogabusiness med intuisjon, hjertet og din unike kreative skaperkraft
 • Lag din egen visjon, basert på din unikhet og hva DU er god på + finn din autentiske yogalærerstemme
 • Avdekke dine unike kurs, workshops, retreats, annet + identifiser de menneskene du ønsker å jobbe med
 • Dyrekjøpte erfaringer og tips for din yoga business fra etableringen av Deva Yoga og Deva Yoga Institute
 • I denne modulen gjør vi deg klar til å fly med egne vinger :) 
 • Veien videre, refleksjoner, spørsmål og svar


Du vil få tildelt skriftlig materiale for teori og praksis.

Deva Yoga Utdanningen passer for deg hvis du ønsker å:

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 19.49.42

Fordype din yogapraksis, og utvide dine profesjonelle horisont med transformative verktøy for fysisk og emosjonell helse. (Utdanningen er åpen for alle. Du blir Deva Yogalærer etter endt utdanning dersom tilfredsstilt kravene. Den teller som 200 CE-timer for deg som er RYT i Yoga Alliance).

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 19.49.42

Utvikle deg personlig og profesjonelt, bli yogalærer eller utvikle deg som yogalærer, og bringe inn din autentiske yogalærer-stemme (ved å få en dypere forståelse i yoga, anatomi, neuroscience, helseadferd, chakras, psoas, forstå samspillet mellom kropp, følelser og tanker, og hvordan bruke yoga for fysisk-emosjonell helse).

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 19.49.42

Spesialisere deg som yogalærer på yoga for muskel og skjelettplager, kronisk smerte, søvn og stress problematikk og støtt dine studenter/klienter gjennom en dyp transformasjon (75 % av Norges befolkning har/har hatt muskel og skjelettplager og stressrelaterte lidelser + Norge er i verdenstoppen mhp kronisk smerte og kvinner utgjør størsteparten av disse).

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 19.49.42

Jobbe med yoga? Løfte ditt lederskap og bygge din yogabusiness? Finn ditt feminine lederskap & led transformative klasser, workshops og retreater, og bringe deg som yogalærer og din yoga business til et nytt nivå.

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 19.49.42

Starte din egen reise med å omfavne dine egne ressurser for tilheling. Dette er en personlig transformasjon så vel som en profesjonell yoga-utdanning. Du vil få verktøy for å hjelpe deg selv såvel som dine yogaelever og klienter. 

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 19.49.42

Få vennskap og kontakter for livsstid. Mange av deltakerne opplever vennskapsbånd som knyttes sterkere sammen fordi de går en personlig reise sammen, støtter og heier på hverandre.

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 20.03.53

Du får både en personlig transformasjon og en profesjonell utdanning, som løfter og styrker deg personlig, dine relasjoner og ditt arbeid.

Hver modul gir deg direkte anvendelig kunnskap og erfaring, som du kan bruke når du er ferdig utdannet, for dyp transformerende undervisning som yogalærer.

Du får direkte undervisning og veiledning fra yogaterapeut og grunnlegger av Deva Yoga, Katrine Berge, og veiledning fra Deva Yoga-teamet.

Utdanningen søker å gi deg trygge rammer for læring og utforsking av dine ressurser for transformasjon, sammen med fantastiske mennesker som støtter, inspirerer og blir venner for livet.

Det er spesielt fokus på muskel og skjelettplager, kronisk smerte, søvn og stress, med en overordnet rød tråd og implementering av de feminine kvalitetene og hensyn til kvinnekroppen, kvinnelivet og kvinnekraft.

Du får både praktisk trening og teoretisk forankring i Live undervisning + en innholdsrik nettportal med øvelsesbank, guidede praksiser, skriftlig materiale, + livslang tilgang.

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 20.22.49

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 20.24.28

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 20.25.28

Jeg har tatt Deva Yoga Grunnutdanningen og kan anbefale den på det varmeste. Enten du ønsker å gå dypere i din egen praksis eller ønsker å gå videre i din utdannelse innen yoga er dette en fantastisk utdanning. Den har vært og er utrolig viktig for min egen praksis og personlige utvikling og jeg elsker den myke tilnærmingen på øvelsene. Den samme tilbakemeldingen har jeg fått fra de som har tatt kurs hos meg. Utdanningen har et flott opplegg og Katrine er svært kunnskapsrik og deler denne kunnskapen på en ydmyk måte.

- Ida Lill Bendiksen, Yogalærer -

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 20.22.49

under utdanningen får du.. brun

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 20.31.39

  • 6 SAMLINGER og undervisning med sertifisert yogaterapeut Katrine Berge (obligatorisk). 

  • 6 Q&A, 1 pr modul. Disse er ikke obligatoriske, men tilgjengelig dersom du har spørsmål underveis i utdanning.

  • STUDIEGRUPPE med medstudenter for erfaringsutveksling (obligatorisk): Du vil få tildelt 2-3 medstudenter som du er i studiegruppe sammen med under utdanningen. Det er obligatorisk aktiv deltakelse i studiegruppen 2 ganger pr modul underveis i utdanningsforløpet. Dette er inkludert i antall timer du får godkjent i din sertifisering som yogalærer.


  • VEILEDNING
  • Hver studiegruppe vil få tildelt en veileder som vil gi deg 6 stk veiledninger underveis i utdanningen. Veiledningene er obligatoriske, og betales separat pr deltaker. Pris for veiledning vil oppdateres fortløpende for kull 2025.

 •  
  • LIVSLANG TILGANG TIL NETTPORTAL MED LÆRINGSRESSURSER for livslang praksis og læring. Kanskje ønsker du å komme tilbake til tidligere moduler på et senere tidspunkt. Læring skjer ofte sirkulært, det vil si at man vil hele tiden kunne lære noe nytt ved å gå tilbake til tidligere tema. Med livslang tilgang vil materialet alltid være tilgjengelig for deg, både for læring og som oppslagssverk i ettertid.


  • UTFYLLENDE SKRIFTLIG MATERIALE: Manualer for hver modul på norsk med beskrivelse av hver øvelse, teori knyttet opp mot modulenes praksis + annet skriftlig materiale, og forsknings-referanser som forankrer yoga-praksis og teori med vitenskap og helse. 

 • For utfyllende beskrivelse av arbeidsbelastning og kategorisering av tema/antall timer, klikk her

Etter endt utdanning..

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 20.37.53

- Har du solide praktiske verktøy og teoretisk forankring for å hjelpe deg selv og andre

- Er du klar til å undervise transformative klasser med trygghet.

- Kan du undervise yoga for muskel og skjelettplager, søvn/stress, psoas og implementere chakra-arbeid, i grupper og private konsultasjoner + implementere det du har lært i den kompetansen du har fra før som yogalærer, helseveileder eller som helsepersonell.

- Er du rustet til å skape deg en jobb som yogalærer, og sette opp ettertraktede kurs, klasser, workshops, retreats og undervise 1-til-1.

Som devayogalærer får du..Skjermbilde 2023-01-30 kl. 20.40.57

 • - En smørbrødliste i hvordan legge opp et 8 ukers grunnkurs i yoga for muskel og skjelettplager for å komme godt i gang (du kan velge å bruke den.. eller gjøre det på din måte).

 • -Som støtte til dine kurs vil du kunne gi dine elever tilgang til lydfil med Deva Yoga basis-programmet + kompendium i yoga for muskel og skjelettplager som er knyttet opp mot det 8-ukers grunnkurset du vil bli drillet i å undervise. Dette for å gi deg en fullverdig og komplett kurspakke å starte opp med etter endt utdanning. 

 • - Frihet: Du kan velge å bruke dette (over), eller gjøre det på din måte ved å implementere det du har lært med det du har fra før. Du bestemmer. 

 • - Tilgang til lærernettverket i Deva Yoga Lærerforumet med andre Deva Yogalærere for faglig oppdatering, erfaringsutveksling og inspirasjon.

 • - Support fra Deva Yoga Institute som yogalærer også etter endt utdannelse på din yogalærerer-reise fremover. 

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 20.40.57

Du blir sertifisert som..

 • Sertifisert Deva Yoga lærer 200 timer
 • 200 CE timer hos Yoga Alliance hvis du allerede er RYT200 fra før

For sertifisering som Deva Yogalærer er det krav om at du er en av disse:

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 20.54.32

 • Yogalærer

 • Habil Yogautøver med 2 års yogapraksis eller mer (utdyp i søknaden)

 • Helsepersonell, terapeut eller veileder som jobber med å hjelpe andre innenfor fysisk, emosjonell, mental helse (utdyp din bakgrunn i søknaden)

 

...og gjennomfører alle disse i utdanningsforløpet:


 • Egenpraksis gjennom utdanningsforløpet

 • Underviser en gruppe og en 1-1 med tilhørende rapporter

 • Godkjente rapporter for gruppeundervising, 1:1 undervisning og egenpraksis (rapportskjema vil bli utdelt).


Bli med for din egen del uten å bli yogalærer? 

Du er hjertelig velkommen til å være med kun for din egen del, uten å nødvendigvis skulle ta sertifisering. Da faller i så fall kravene over bort. Du får være med i alle undervisningsmoduler, og tilgang til en utfyllende nettportal med masse praksiser og læring (du blir bedt om å presisere i søknaden om du ønsker dette). 


Skjermbilde 2023-01-30 kl. 21.00.28

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 20.25.28

Deva Yoga har tilført pasientene mine noe ekstra. Et virkelig helhetlig redskap for å lindre spenninger, smerter og stivhet - i både kropp og sjel - under ett. Og det har åpnet opp mye for mange! Jeg har fått utrolig mange fine tilbakemeldinger fra pasientene om virkning på mange plan!  

Deva Yoga har også betydd mye for meg personlig. Jeg har fått dypere kontakt med både kropp og sinn, og er mer oppmerksom på hva jeg trenger. Søvnen er bedre og stressnivået er mindre, jeg har mer energi og det å være til stede her og nå er lettere. Yogaen har gitt kroppen en stemme! Er så takknemlig for denne oppdagelsen.


- Mari Agathe Hatlestadfysioterapeut og yogalærer -

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 21.00.28

oppsummert

HER ER VIKTIGE ELEMENTER I UTDANNINGEN:

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 22.04.01

 • - 6 Moduler med undervisning 
 • - Nettportal med læringsressurser (livslang tilgang)
 • - 6 Q&A med lærer
 • - Veiledninger med egen veileder
 • - Studiegruppe med dine studievenner
 • - Manualer på norsk for hver modul
 • - Solide praktiske verktøy og programmer 
 • - Fullstendig kurspakke for å sette opp kurs etter endt utdanning
 • - Deva Yogalærer Sertifisering
 • - Sertifisering 200 timer CE i Yoga Alliance for deg som er RYT

Pluss disse Gratis Bonusene:

 • - Yoga Helse Forum (2020), nettbasert i opptak
 • - Intro til Traume Informativ Yoga Undervisning, nettbasert i opptak
 • - Yoga Summit (2022), nettbasert i opptak
 • - Essential Yoga (grunnleggende om eteriske oljer for yoga/chakra), nettbasert i opptak

Nettside font-7

Katrine Berge

Med over 25 års erfaring fra yoga og meditasjon, er Katrine grunnlegger av Deva Yoga, Deva Yoga Institute og utvikler av Deva Yoga utdannelsene. Hun driver og jobber som yogaterapeut ved Deva Klinikken i Bodø.

Katrine er utdannet bioingeniør, yogalærer (E-RYT500) gjennom Integral Yoga ved Satchidananda Ashram og Continuing Education Provider gjennom Yoga Alliance (YACEP).

Hun er sertifisert yogaterapeut (C-IAYT) gjennom International Association of Yoga Therapists gjennom sitt mangeårige pionèrarbeide med med yoga som terapi fo muskel/skjelettplager og kronisk smerte, og viderefører nå sitt arbeide gjennom Master i Helsevitenskap. 

Katrine holder til daglig til ved Deva Yoga Institute hvor hennes visjon er å bygge bro mellom yoga og helse, og bringe verktøyene fra yoga ut til yogalærere, helsepersonell og alle andre som ønsker det for sin egen del.

For tiden sysler hun med å skrive bok om yoga som terapi, chakrasystemet og den helende prosessen ved å finne sin feminine kraft. 

Katrine har utviklet og er hovedlærer ved Deva Yoga Utdannelsen, og har utdannet yogalærere siden 2015 som nå jobber selvstendig, i yogastudio, sykehus eller klinikker i Norge og USA. 

Nettside font-6

YOGA HELSE FORUM

Lær deg hvordan yoga egentlig fungerer, hva sier forskningen om meditasjon, pusten og yogastillingene, og hvorfor dette er så viktig i for vår fysiske og mentale/emosjonelle helse?

Du får livslang tilgang til alle intervjuene fra 12 pionérstemmer, yogalærere, forskere, psykologer, fysioterapeuter.. for å virkelig fordype din innsikt og praksis. 

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 22.21.00
Skjermbilde 2023-01-30 kl. 22.21.14

ESSENTIAL YOGA

Lær å skape transformative klasser med eteriske oljer, på en trygg måte, støtte asanas, pranayama, dyp avspenning og meditasjon, restorative klasser, sterke/dynamiske, hjerteåpnede og chakra-klasser, støtte deg selv OG sette opp din egen signatur klasse med eteriske oljer.

En online ressursbase for yogalærere om hvordan bruke eteriske oljer i yogaklassene.

YOGA SUMMIT 2022

18 ledende i Skandinavia (og Europa) av forskere, pionérstemmer og dedikerte yogalærere/terapeuter om yoga, meditasjon og pusteteknikker som verktøy for fysisk/emosjonell helse, livet og lederskap.

Du får livslang tilgang til alle intervjuene fra pionérstemmer, yogalærere, forskere, psykologer, fysioterapeuter.. for å virkelig fordype din innsikt og praksis.

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 22.21.23
Skjermbilde 2023-01-30 kl. 22.21.46

TRAUMESENSITIV YOGA

Lær de viktige prinsippene med å undervise yoga i relasjon til traumer, holde rommet for å skape trygghet og empower dine elever for tilheling på matten.

Dette er en BONUS-forelesning i opptak med yogaterapeut, traumeterapeut og psykiatrisk sykepleier Veetamo Lyngmo.

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 21.03.55

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 20.25.28

Utdanningen har gitt meg akkurat den kunnskapen jeg var ute etter som yogalærer. Det jeg ikke hadde forventet på forhånd var at denne utdanningen også har gitt meg veldig mye som person.


- Saskia Heringa, Yogalærer -

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 21.11.30

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 21.03.55

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 20.07.15

lurer du på noe

Dette er de mest spurte spørsmålene:

Er det ok om jeg ikke kan delta en av dagene?

Dette er en fullverdig yogalærer-utdannelse, og alle modulene har obligatorisk deltakelse. Derfor planlegg tilstedeværelse på alle  undervisningsdagene.

Må jeg være yogalærer for å delta?

Utdanningen er for deg som er en av disse: Yogalærer, helsepersonell,  eller Yogautøver med mer enn 2 års praksis.

Utdanningen er også tilgjengelig for deg som er interessert i å fordype din forståelse for yoga, helse og transformasjon for din egen del uten å bli yogalærer.

Våre studenter er ofte yogalærere, helsepersonell, terapeuter, helseveiledere, annet innen bevegelse og helse og veiledning, som ønsker et helhetlig verktøy for å støtte mennesket for bedre fysisk og psykisk helse.

Hvordan søker jeg?

Når søknadsprosessen ved nytt forløp starter, vil du få all nødvendig informasjon om søknadsprosessen.   

 

Hvordan betaler jeg?

Når du får beskjed om at du er tatt opp til utdanningen får du tilsendt informasjon og velger ønsket betalingsløsning, med enten 2 eller 6 delbetalinger. Du betaler kr 3500 for å sikre din plass, og første avdrag betales innen 30 dager (minus kr 3500 som betales ved påmelding). Avdragene trekkes automatisk fra det kortet du legger inn ved påmelding. 

Hvordan er timeplanen?

Denne utdanningen er 6 moduler som vil struktureres slik: 

10 - 12: Yogapraksis
12 - 13: Matpause
13 - 13.45: Teori
14 - 14.45: Lære å undervise 
15 - 15.45: Gruppearbeid
16 - 16.45: Spørsmål, diskusjon
16.45 - 17: Yoga nidra for integrering

(med forbehold om endringer) Du vil bli bedt om å være fullt tilstede i undervisningen.

Hva om jeg registrerer meg og ANGRER?

Du har 14 dagers angrefrist fra registreringsdato, før 31 dager før oppstart (se vilkår og betingelser). 

 

 

 

 

 

Hva skjer etter levert søknad?

Etter at du har søkt vil du få en mail fra administrasjonen om at vi har mottatt din søknad. Vi vil deretter gå gjennom søknaden innen kort tid, og gi deg beskjed om ditt opptak. Er det noe vi lurer på vil vi ta kontakt med deg.

Dersom du tas opp som student, vil du få en mail som inkluderer det du trenger å vite. Før oppstart får du:

 • Nødvendig informasjon, linker og annen viktig informasjon.
 • Privat facebook gruppe for å komme i kontakt med de andre studentene.

Har du flere spørsmål?

Kontakt oss på info@devayogainstitute.com 

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 21.03.55

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 21.35.05


Jeg må innrømme at av ulike grunner var jeg var litt usikker på om jeg ville melde meg på Deva yoga utdanningen, men jeg meldte meg på allikevel. Og for en katastrofe det hadde vært om jeg ikke hadde gjort det!!! Ikke bare er Katrine kunnskapsrik og har mye å dele, men hun gjør det med slik innstendighet og varme, omtanke og ekthet at jeg er helt solgt! I tillegg har hun en egen evne til å bruke ord som virkelig «går inn» og gir dyp mening hos meg.

- Mona Sveum (Yogalærer, eier Lofoten Yogastudio) -

Skjermbilde 2023-01-30 kl. 21.03.55

Vær blant de første til å få beskjed når registrering for nytt utdanningsforløp åpner,
ved å sette deg på ventelisten nedenfor.

 

SETT DEG PÅ VENTELISTE