Utforsk dine chakras som en kilde til din livskraft:


FEMININ CHAKRA VISDOM

 

Nettbasert kurs:

Oppstart 3. september
med undervisning i sanntid av Katrine Berge

(Påmelding stenger 31. august)

Meld deg på her

Utforsk chakrasystemet som en kilde til din livskraft, lær å gjenkjenne blokkeringer + hvordan låse dem opp, og integrer de feminine innsikter i hvert chakra, for bedre fysisk og emosjonell helse, velvære og livskvalitet. 

La oss gjøre dette sammen!

photo-1510064189423-ea9cbb7d2660

Chakrasystemet er et eldgammelt system fra østlig filosofi og fungerer som et kart med detaljert oversikt over den komplekse relasjonen mellom kropp, tanker, følelser og menneskelig/åndelig utvikling.


Gjennom chakrasystemet kan vi forstå oss selv bedre og blant annet hvor blokkerte følelser setter seg som spenninger i kroppen, og gir oss et nyttig verktøy for hvordan forløse dem.


Chakrasystemet inneholder 7 chakras.
Når alle 7 chakras er i balanse føler vi oss hele og integrerte. Kroppen vil da ha masse energi (fordi livskraften strømmer igjennom), vi føler oss emosjonelt balanserte og har tankemessig ro. Men mange av oss har noen ubalanserte chakra, som ofte gir seg til kjenne som spenninger i den delen av kroppen som det ubalansert chakra relaterer seg til, med tilhørende tanker og følelser som underbygger blokkering av livskraften. 

Hvert chakra rommer både de feminine og maskuline kvalitetene, og en balanse mellom disse balanserer opp hvert enkelt chakra.

Dette kurset er en invitasjon til å utforske den feminine visdommen i dine chakras:

Feminin Chakra Visdom:

 Et 9 måneders integrering av chakrasystemets visdommer:


Du vil lære:

 • Hvorfor din historie og kollektive holdninger ikke definerer deg, men likevel påvirker dine tanker, følelser og kropp (og din kvinnekraft)

 • Hvordan chakrasystemet gir deg et kart over hvor følelser setter seg i kroppen (selv om du ikke tror at chakras eksisterer)

 • Hva dine chakra forteller deg og hvorfor det er viktig for din totale opplevelse av fysisk og emosjonell velvære

 • Hvordan vite når de ulike chakra er i balanse/ubalanse og hva det kan bety for deg og din helse, livskvalitet og velvære


 • Hvordan forstå dine emosjonelle blokkeringer + hvordan integrere dem slik at kropp, tanker og følelser kan leve i harmoni (og oppdatert med hva som er virkelig i nåtid)


 • Hvordan utforske de feminine aspekter i dine chakra og komme i kontakt med din kvinnekraft som et uttrykk fra din naturlige suverene livskraft som kvinne

Du vil få verktøy for å utforske hvor følelser setter seg i kroppen, få innsikt dine emosjonelle blokkeringer og hva du kan gjøre for å integrere kropp, tanker og følelser, slik at du kan frigjøre spenninger, gjentakende tanker som aldri helt kommer i mål, og gjøre det du trenger for deg for å føle frihet i kroppen, klarhet i tankene, balanse i følelsene, øke energien og holde din suverene livsbærende kraft.

Pluss.. få innsikt i de feminine* (og maskuline*) kvalitetene som hvert chakra rommer, og hvordan integrere dem. Dette kurset har et større fokus på å gjenopprette de feminine kvalitetene i chakraene og skape en integrert helhet slik at du kan være hele deg, hele tiden. 

(*For ordens skyld, selv om vi bruker begrepene “feminin” og “maskulin” er dette kurset kjønnsuavhengig, da det brukes begreper som favner om kvaliteter vi alle potensielt er i besittelse av). SETT

HVORFOR?

Fordi de fleste kvinner har det baklengs: 

 • Vi har lært at vi må hjelpe andre før vi kan hjelpe oss selv (hvis de har tid til overs), (feminin ubalanse i kraftchakra)
 • Vi har lært at vi må tilføre logikk til våre intuitive følelser for å bli hørt (feminin ubalanse i pannechakra)
 • Vi har lært at vi må se bra ut på utsiden før vi kan føle oss bra på innsiden (feminin ubalanse i hjertechakra) 
 • Vi har lært at vi må tilgi og gi slipp før vi finner fred (feminin ubalanse i hjertechakra)
 • Vi har lært at vi må klatre hele fjelltopper før vi kan tillate oss å hvile (fordi vi fortjener det), (feminin ubalanse i rot/kronchakra)
 • Vi har lært at hvis et forhold går dårlig, er det på grunn av oss selv (feminin ubalanse i sakralchakra)

Men hva om noen fortalte deg at det er omvendt? 

 • Du kan hjelpe deg selv først, fordi da har du mer energi til å være der for de rundt deg. (balansert feminin kraftchakra)
 • Du kan bringe dine følelser og intuisjon inn i det logiske resonnementet (faktisk er det din kvinnelige superkraft). (balansert feminin pannechakra)
 • Du kan føle deg bra på innsiden først, og du vil utstråle skjønnhet på utsiden.(balansert feminin hjertechakra) 
 • Du kan finne et sted i deg som føler fred uten å tilgi og gi slipp først (balansert feminin hjertechakra)
 • Du kan hvile først, fordi all bevegelse starter fra stillhet. (balansert feminin rot/kronchakra)

Du forstår… 

… vi har gjennom generasjoner lært hvordan være, tenke, føle og leve… i et patriarkalsk samfunn som læringsarena. 

Det har vært slik i århundrer/tusener og preget vår kondisjonering. Og vi har lært å tilpasse oss. 

Menn har lært at de skal være tøffe og ikke kan gråte. Og vi som kvinner har vært at våre feminine kvaliteter, verdier og måter å gjøre ting på har mindre plass. 

Vi har forstått at dersom vi skal komme noen vei må vi tilegne oss de maskuline kvalitetene og tone ned de feminine, eller på den annen side bruke dem for alt det er verd. 

Dette livet, denne kondisjoneringen fra samfunn, familie og kultur er så vanlig at det blir usynlig, men likevel så gjeldende. 

Våre livserfaringer og lærte sannheter setter seg som avtrykk i oss. I vår kropp, i våre tanker, i våre følelser, i vår energi. 

De etterlater avtrykk i hvordan vi tenker om oss selv, hvem vi tror vi er og hvordan vi føler oss. 

Og de har gjennom årtusener preget våre kollektive holdninger om det feminine, og til syvende sist preget hvordan vi som kvinner føler oss om vår femininitet. 


Vi har lært oss å skamme oss over våre mest feminine egenskaper, som intuisjon, sanselighet og å føle “for mye”. 

Og mange ganger driver vi oss selv til vanvidd fordi vi egentlig ikke har lært oss å forstå de integrerte feminine kvalitetene selv. Hvordan kan vi det, når de har blitt gjemt og glemt og vi egentlig aldri har fått dem godt demonstrert for oss? 

Vår feminine kraft ligger i å lære oss å ta i mot våre feminine egenskaper som ligger så intuitivt i oss. 

De bor i oss naturlig, de er ikke våre svakheter, de er våre styrker. Og vi kan bringe dem inn i det moderne samfunnet med all sin prakt. 

Når vi omfavner denne feminine kraften, omfavner vi samtidig hele oss med alt vi er (som kvinner). 


Slik at vi kan være hele oss, hele tiden. 

Og bare da kan vi balansere ut et maskulint samfunn med vår feminine energi, og bringe balanse og tilheling til en verden som sårt trenger det. 

Og selvfølgelig… i oss selv… 


La oss snakke om deg (og meg) for et øyeblikk… 

Du har antakelig opplevd hvordan et lykkelig øyeblikk kan sette seg i kroppen for en stund. Som å ta sats og hoppe i vannet som etterlater deg med et rush av ekstatisk energi etterpå? 

Eller bruset av følelser som kommer i kjølevannet av å ha møtt akkurat den rette? 

Kroppen husker disse følelsene lenge etterpå og sitter som et minne i oss, i våre følelser, tanker og i selve kroppens muskler, bindevev og nervesystem. 

Vi kan bokstavelig talt føle en varm sommerbris mot huden selv om det allerede har blitt vinter og snøen laver ned. 

På samme måte kan kroppen også huske de mindre hyggelige hendelsene. De lagres i vårt energisystem og blokkerer dets bevegelse i oss, fordi vi har en tendens til å ikke føle på vanskelige følelser (kanskje har vi egentlig aldri lært hvordan validere våre følelser?). 

Derfor er det lettere å pakke dem bort. I stedet for å føle dem og la den bevege seg gjennom oss, lagres de som spenninger i kroppen og blokkerte følelser som potensielle bomber når de trigges. Vi kan føle dette blant annet som stiv muskulatur, lite energi, hodepine, ubehag og kort lunte. 

Å integrere kropp, tanker og følelser, er en viktig del av å kultivere god helse, livskvalitet og ha det godt med seg selv.

For mange innebærer denne prosessen å skape kontakt med våre autentiske verdier og en slags livsbærende suveren livskraft. 

For mange kvinner innebærer dette også å integrere de feminine kvalitetene. Vi kan fornemme denne livskraften fordi vi føler klarhet, vitalitet, vi er levende, jordet og i kontakt med den vi er som feminin sjel. 

Å være i kontakt med vårt feminine selv er viktig fordi det gir oss mulighet til å balansere våre maskuline og feminine kvaliteter og verdier, og skaper helhet i oss selv ved å komme i kontakt med den vi egentlig er der innerst inne. 


Når vi føler oss hel, elsker vi oss selv og vi elsker livet. 

Ved å lære å se oss selv og behandle den feminine kroppen som kroppsliggjøringen av den livsbærende kvinnekrarften selv, kan man uavhengig av tid, sted og situasjon føle, bevege og uttrykke sin livskraft. 

Ved å skape kontakt med den feminine visdommen og frigjøre blokkeringer som dimmer den ned, starter en dyp tilheling som inviterer inn transformasjon. Den gir dybde, indre styrke, en enorm vitalitet og dyp indre fred. 

Dette er DEG (og meg). 

Du er herved invitert å utforske dine chakras
- og omfavne din feminine kraft


Dette skal vi gjøre:

 • 1. Dypdykk i ett og ett chakra pr samling: I hver modul dypdykker vi i ett spesifikt chakra, slik at vi til sammen får 7 moduler med dypdykk i hvert chakra + 1 introduksjon og 1 integrering, i alt 9 moduler.

 • 2. Utforsk din relasjon til chakra-tematikken, dine erfaringer og programmeringer som legger føringer for mønstre i kropp, tanker og følelser, og som potensielt blokkerer livskraften.

 • 3. Du blir invitert til å identifisere balanser og ubalanser relatert til hvert chakra, og jobbe med dine ressurser og potensiale til å skape en god relasjon til chakra-tematikken og den feminine visdommen hvert chakra inviterer til.

 • 4. På denne måten kan vi frigjøre spenninger og mønstre som holder ved like gamle mønstre og utdaterte strategier, og i stedet relære og integrere ny strategier og innsikt som støtter vår fysiske og emosjonelle helse, velvære og livskvalitet.

 • 5. Modulene har til hensikt å restarte energien i hvert chakra med et dedikert yogaprogram til hvert chakra, dypdykk med undervisning og refleksjon i gruppe, legge grunnlaget for integrering som etterlater deg med ny innsikt i deg selv og dine ressurser, og ikke minst gi deg verktøy for å integrere den feminine chakra-visdommen, til vi møtes igjen i neste modul klar for et nytt chakra. 

Slik foregår det:

 • Oppstart 3. september kl 20.00 med liveundervisning av Katrine Berge
   
 • 9 nettbaserte moduler som slippes en gang i måneden: 7 chakra, ett og ett chakra + 1 introduksjon og 1 integrering, til sammen 9 moduler.

 • Hver modul består av et solid yogaprogram for respektive chakra, dypdykk og gjennomgang i chakratematikken +  integrering, refleksjon, og veien videre.

 • 9 LIVE Q&A mellom hver modul med Katrine Berge, der du kan spørre om det du lurer på og få hjelp til veiledning og integrering. 

 • Kurset er lagt opp slik at du kan gjøre alt i ditt eget tempo gjennom nettportalens videoer, og du har livslang tilgang. 

 • Fellesskap og tilhørighet med de andre deltakerne i egen facebook gruppe (hvor du møter de som går samme reisen som deg, for støtte, inspirasjon og samhørighet)

Kurset er godkjent 27 timer CE timer i Yoga Alliance for deg som er yogalærer. 

 

Hvem er dette kurset for?

 • Alle som ønsker å utforske sine chakras og få større tilgang til sin livskraft.
  • - Alle nivåer, kvinne eller mann (over 18 år). Kurset er lagt opp slik at man starter ut fra sitt eget utgangspunkt.

 • Yogalærere som ønsker å fordype seg i chakrasystemet og sin egenpraksis:
  • - Er du registrert yogalærer vil du få kurset godkjent i Yoga Alliance med 27 videregående timer.
  • - Ta kurset som et selvstudium via nettportalens moduler og følg ditt eget tempo. Kvalifiserer til godkjenning i Yoga Alliance. 
  • - Det er også en av to moduler i videreutdanning i chakrasystemet for yogalærere, og følges opp av en fordypningsmodul i undervisningsteknikk.

 

Meld deg på her

Programmet

 

Samling 1: INTRODUKSJON 

 • Praksis for BALANSE og jording
 • Hva er chakrasystemet
 • Linken mellom kropp, tanker og følelser, indre og ytre
 • Hva er balansert/ubalansert chakra og hvordan oppdager vi dem? 
 • Hva er feminine og maskuline kvaliteter i chakrasystemet og hvorfor er dette så viktig for vår energi, og livsbærende kraft?
 • Veiledning, refleksjon, integrering, sette en intensjon 
 • Pluss mer..
9

Samling 2: KRONCHAKRA

Chakra for hodet, nærvær, bevissthet og første inngang til den livsbærende kraften, og være, her, nå. 

 • Praksis for kronchakra
 • Verktøy for hodet, tåketanker, rastløshet, indre stress
 • Hvorfor starter vi med kronchakra? (den feminine retningen)
 • Gjenkjenne balanserte/ubalanserte tendenser i kronchakra
 • Kronchakras manifestering i kropp, tanker og følelser
 • Utforsk de feminine/maskuline kvalitetene i kronchakra
 • Verktøy for å balansere kronchakra
 • Veiledning, refleksjon og integrering
 • Pluss mer..
8
Samling 3: PANNECHAKRA

Chakra for innsikt, visjon, intuisjon, forstå og perspektiv, innse, se og bli sett. 

 • Praksis for pannechakra
 • Verktøy for overveldelse, migrene, hodepine, mm..
 • Gjenkjenne balanserte/ubalanserte tendenser i pannechakra
 • Pannechakras manifestering i kropp, tanker og følelser
 • Utforsk de feminine/maskuline kvalitetene i pannechakra
 • Verktøy for å balansere pannechakra
 • Veiledning, refleksjon og integrering
 • Pluss mer..
7
Samling 4: HALSCHAKRA

Chakra for din autentiske stemme, kommunikasjon, høre og bli hørt. 

 • Praksis for halschakra
 • Verktøy for nakke, kjeve, skuldre, stemmen
 • Gjenkjenne balanserte/ubalanserte tendenser i halschakra
 • Halschakras manifestering i kropp, tanker og følelser
 • Utforsk de feminine/maskuline kvalitetene i halschakra
 • Verktøy for å balansere halschakra
 • Veiledning, refleksjon og integrering
 • Pluss mer..
6
Samling 5: HJERTECHAKRA

Chakra for indre fred, balanse, kjærlighet, glede, takknemlighet, føle og bli følt

 • Praksis for hjertechakra
 • Verktøy for øvre rygg, bryst, hjertet, lunger, immunsystemet, pusten
 • Gjenkjenne balanserte/ubalanserte tendenser i hjertechakra
 • Hjertechakras manifestering i kropp, tanker og følelser
 • Utforsk de feminine/maskuline kvalitetene i hjertechakra
 • Verktøy for å balansere hjertechakra
 • Veiledning, refleksjon og integrering
 • Pluss mer..
5
Samling 6: KRAFTCHAKRA

Chakra for selvtillit, indre kraft, energi, transformasjon, fordøye, gjøre og være.

 • Praksis for kraftchakra
 • Verktøy for fordøyelsen, midtre rygg, diafragma, mage/rygg
 • Gjenkjenne balanserte/ubalanserte tendenser i kraftchakra
 • Kraftchakras manifestering i kropp, tanker og følelser
 • Utforsk de feminine/maskuline kvalitetene i kraftchakra
 • Verktøy for å balansere kraftchakra
 • Veiledning, refleksjon og integrering
 • Pluss mer..
4
Samling 7: SAKRALCHAKRA

Chakra for selvfølelse, sensualitet, kreativitet, skaperkraft, fornemme deg selv og dine verdier.

 • Praksis for sakralchakra
 • Verktøy for nedre rygg, hofter, bekken
 • Gjenkjenne balanserte/ubalanserte tendenser i sakralchakra
 • Sakralchakra manifestering i kropp, tanker og følelser
 • Utforsk de feminine/maskuline kvalitetene i sakralchakra
 • Verktøy for å balansere sakralchakra
 • Veiledning, refleksjon og integrering
 • Pluss mer..
3
Samling 8: ROTCHAKRA

Chakra for trygghet, jording, frihet, lekenhet, nettverk, støtte og bli støttet.

 • Praksis for rotchakra
 • Verktøy for setet, lårene, føttene, fotsålene
 • Gjenkjenne balanserte/ubalanserte tendenser i rotchakra
 • Rotchakra manifestering i kropp, tanker og følelser
 • Utforsk de feminine/maskuline kvalitetene i rotchakra
 • Verktøy for å balansere rotchakra
 • Veiledning, refleksjon og integrering
 • Pluss mer..
2
Samling 9: INTEGRERING og HELHET

Å bringe sammen alle chakras til en helhetlig integrering, for følelsen av helhet, balanse, mykhet og kraft. 

 • Praksis for hele chakrasystemet
 • Verktøy for en balansert, fleksibel og sterk kropp
 • Gjenkjenne balanserte/ubalanserte tendenser i chakrasystemet som helhet
 • Verktøy for å balansere maskuline og feminine kvaliteter i chakrasystemet som helhet
 • Chakrasystemet i relasjoner
 • Veiledning, refleksjon og integrering
 • Velkommen du er hjemme <3
1

Datoer for Q&A, i sanntid med Katrine Berge 

Modul 1: 17. september

Modul 2: 15. oktober 

Modul 3: 19. november 

Modul 4: 17. desember 

Modul 5: 14. januar 

Modul 6: 18. februar 

Modul 7: 18. mars 

Modul 8. 15. april 

Modul 9: 20. mai

 

Alle datoer fra kl 13.00 - 14.00


PÅMELDING:

Pris kr 9 999 

For 9 modul i 9 måneder, 9 Q&A og livslang tilgang til nettportal.

Påmelding stenger 31. august


Basic

Kr 9999,-

1 gang

Prisen inkluderer:
9 moduler + 
9 Q&A
Nettportal med livslang tilgang.
Felleskap i egen gruppe med de andre deltakerne.
Yoga Alliance godkjenning for RYT.

Del opp i 9 deler

kr 1111,-

per måned i 9 måneder.

Prisen inkluderer:
9 moduler + 9 Q&A
Nettportal med livslang tilgang.
Felleskap i egen gruppe med de andre deltakerne.
Yoga Alliance godkjenning for RYT.

MØT DIN GUIDE

Katrine Berge er grunnlegger av Deva Yoga, Deva Yoga Institute og utvikler av Deva Yoga utdannelsene. Hun driver og jobber som yogaterapeut ved Deva Klinikken i Bodø.

Hun er sertifisert yogaterapeut (C-IAYT) gjennom International Association of Yoga Therapists gjennom sitt mangeårige pionèrarbeide med med yoga som terapi for muskel/skjelettplager og kronisk smerte, og viderefører nå sitt arbeide gjennom Master i Helsevitenskap. 

Katrine er utdannet bioingeniør, hun har 28 års erfaring med yoga, er yogalærer (E-RYT 500) gjennom Integral Yoga ved Satchidananda Ashram og Continuing Education Provider gjennom Yoga Alliance (YACEP).

For tiden sysler hun med å skrive bok om yoga som terapi, chakrasystemet og den helende prosessen ved å finne sin feminine kraft. Les mer..

Katrine Berge

"I dette kurset bruker jeg alt jeg har av erfaring og kompetanse til gi deg det beste av mine 28 år med yoga, som yogaterapeut, som grunder av Deva Yoga, som bioingeniør og student av master i helsevitenskap, og som leder gjennom flere år, men ikke minst som kvinne, mamma og et menneske i livet på godt og vondt. 

Etter alt, jeg er av den største overbevisning at det er livsviktig for kvinner å ta tilbake den feminine kraften, for et bærekraftig og værekraft liv.

La oss gjøre dette sammen!" 

lurer du på noeHER ER OFTE STILTE SPØRSMÅL OG SVAR:

 

Trenger man å være erfaren i yoga for å være med?

Det kan jeg forsikre deg om at det trenger man ikke, da alle jobber ut fra sitt eget utgangspunkt. Yogapraksisen vil være myk, varsom og nærende for en kvinnekropp (ergo det feminine perspektivet), også selv om man er sliten og har noen vondter her og der. 


Jeg har ikke tid til å være med, kan jeg likevel delta?

Ja, det kan du :) Du kan velge å gjøre det i ditt eget tempo via nettportalen med alle videoer. Du har livslang tilgang til nettportalen og kan gjøre alt i ditt eget tempo. Du kan også treffe de andre deltakerne i gruppen vår på Facebook om du ønsker det. Har du spørsmål så kan du også delta på Q&A, eller sende inn spørsmål i forkant og høre opptaket med svaret i etterkant når det passer deg. 


Jeg er yogalærer og ønsker kursbevis i etterkant. Får jeg det? 

Ja, kurset er godkjent som 27 timer CE i Yoga Alliance for deg som er yogalærer. Nytt fra Yoga Alliance er at du kan gjøre kurset i eget tempo via nettportalen og likevel få godkjent hos både Yoga Alliance og Deva Yoga Institute. 


Jeg syns kurset ser spennende ut, men det er for dyrt for meg. Hva er grunnen til at dette kurset er dyrere en de andre chakra-kursene?

Full forståelse for at det kan være for dyrt. Derfor har vi også laget en delbetalingsløsning slik at du kan dele opp beløpet i hele 9 deler (!!).

Grunnen til at det koster litt er at dette kurset er svært dyptgående med både solid kvalitet på praksiser og høy faglig forankring. Det undervises av svært erfaren yogaterapeut, som også vil gi deg veiledning underveis inne i Q&A. I tillegg får du det unike blikket på å nære det feminine, med livslang tilgang til opptakene i egen nettportal og tilhørende Facebook gruppe. 


 

Dette sier andre deltakere

 

"Tusen takk, Katrine. Dette er virkelig gull. Din rolige og klare kommunikasjonsevne treffer meg rett i hjertet. Det at du forklarer det så fysisk og gir det så TID. I dag traff alle affirmasjonene."

 

"Tusen takk. For en reise. Du er varm, raus og jobber fra hjertet. Det kjennes. Jeg trengte virkelig dette nå og er utrolig takknemlig for alt du har delt til meg/oss."

 

"Du er en meget god og behagelig formidler av "vanskelige" fysiologiske/mentale/spirituelle tema, så tusen tusen takk for at du bidrar så sterkt."

 

"Du er veldig flink til å forklare om chakraene. Har jobbet med dette før, men ikke følt den kontakten med chakraene før."

 

"Tusen takk, veldig berikende og interessant og avslappende å høre på deg og oppleve det indre. Veldig rolig i kroppen nå."

 

"Du har mengder av kunnskap, forklarer godt - du er varm og raus og veldig inkluderende. Denne uken har jeg gjort øvelsene hver dag. Det gjør så godt. Nå gjenstår det å jobbe på egenhånd, nå har jeg mange nyttige verktøy å bruke."

 

"Tusen hjertelig takk for at du deler så fantastisk av din visdom og kunnskap. Veldig takknemlig for å ha vært en del av dette fantastiske fellesskapet av nydelig damer."

 

"Sitter igjen med en følelse av kjærlighet, takknemlighet og inspirasjon." 

 

(Anonyme sitater hentet fra relevante kurs hos Deva Yoga Institute).

...

 

 Har du fremdeles noen spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på info@devayogainstitute.com

 

... eller ...

Meld deg på her