Kropp, Tanker og Følelser - Alt Henger Sammen

Brown Minimalist Interior Style Facebook Cover-2

Kropp, tanker + følelser - alt henger sammen. De er så linket sammen at det er aldri en tanke uten en følelse. Aldri en følelse uten en tanke, og aldri en tanke + følelse uten en kroppslig reaksjon (eller omvendt).

Dette er grunnen til at vondt i ryggen ikke bare er vondt i ryggen, det er også en følelse som trenger å bli følt og tankesett som trenger å adresseres. 

  • Det er også grunnen til at for eksempel stive muskler i nakken og skuldrene, ofte er et resultat av langvarig stress + en følelse av å bære alle byrder selv. 

  • Stiv kjeve henger seg på med stress + samtidig forbindes med følelsen av å måtte holde tilbake det du egentlig trenger å si. 

  • Stive muskler rundt skulderbladene linkes til følelsen av ikke føle seg fri til å fly med egne vinger.

  • Stive hofter  assosieres med følelsen av å ikke vite helt hvor man skal gå. 

Chakrasystemet gir deg et kart og kompass på hvor følelser setter seg i kroppen og yoga øvelser, meditasjoner, affirmasjoner og andre verktøy hjelper deg å forløse dem. 

 

MEN HVORDAN?

Muskler kommuniserer med hjernen slik at de synkroniserer opp med det du tenker og føler, og sørger for at kroppen uttrykker i holding det du føler og tenker. 

Med andre ord.. muskulatur får beskjed om stramme seg eller gi slipp for å bære kroppen i posisjoner som kommuniserer til verden hva du tenker og føler. 

Over tid dannes et spenningsmønster som holdes ved like av leveregler/historier som vi ofte ikke er bevisste på. Dette er kondisjonering fra oppvekst, samfunn og kultur (..det er ikke din feil, det er bare slik, vi alle er definert av historier). 


(Fun fact; epigenetikken viser at vi også kan arve historier fra våre formødre/fedre tre generasjoner tilbake + som barn i magen til mor!!).


Og det er dette du som #yogalærer eller utøver av yoga  møter når du begynner å bevege kroppen i ulike posisjoner, puste dypt og vende oppmerksomheten innover. 

Yoga jobber ikke bare med å strekke på STIVE MUSKLER, ROE NED STRESS og FINNE RO. Jo, vi gjør det også..

..Men i tillegg får du tilgang til det underliggende tankemønsteret + de blokkerte følelsene. 

Og hvis du er åpen for det, blir du servert muligheten til å INTEGRERE KROPP, TANKER og FØLELSER på et dypt plan, der du kan skape ny MENING og hele deg selv fra innsiden ut.

(Fun fact 2; forskning viser at yoga gir økt mening med livet, økt følelse av å være i kontakt med selvet + økt spirituell kontakt). 


Som å oppdatere kartet med terrenget.

 

Puste nytt liv til områder som surrer som hakk i plata på gamle historier + forløse blokkerte følelser som har satt seg i kroppen. 

Og bringe deg hjem i deg selv.

Dette er FRIHET til å være DEG. 

Og det er her varig tilheling skjer.

Dette er transformasjon. Det er dette som er yogamagi.

Bring inn kjærlighet selv i de mørkeste kroker og gi plass til lys og tilheling. 

 

 

ELSK + HEL DEG SELV <3 
(fordi ingen andre kan gjøre det for deg)

xo
Katrine Berge og Deva Yoga Institute :)