KURS / URBAN RETREAT / UTDANNING NIVÅ 1:

 

Å FINNE RO I URO

20. - 22. september

Oppdag grunnelementene i Mindful Yoga (MFY) og lær hvordan du kan bruke dette i ditt daglige liv. Få innsikt i de viktigste delene av endringsprosessen gjennom personlig utforskning

  

MELD DEG PÅ

Visste du at forskning viser at mindfulness er en nøkkelferdighet i å øke selvmedfølelse og psykologisk velvære, og derfor kan redusere angst, depresjon og stress? (Tran et al., 2022)

Å finne ro i uro     

Det eneste konstante i livet er endring. I endringsfaser eller utfordrende vendepunkter, kan det være vanskelig å finne ro og å opprettholde god selv-ivaretakelse og egenomsorg. Østens tenkere, med tilhørende praksis, visste at tilfriskning (recovery) fra lidelse krevde dypere kjennskap til seg selv. Vestlige psykologi anerkjenner dette og tror på å styrke mental helse (og emosjonell egenomsorg) ved å ha tilgang på eget aktørskap (empowerment/myndiggjøring).

Dette kurset er for deg som er nysgjerrig på å trå dypere inn i egen prosess gjennom personlig utforskning, og finne mer ro innen de rammene du er i nå. Innen rammene av visdomspraksis (meditasjon, pusteøvelser og Mindful Yoga), lærer du å re-etablere kontakt med din indre gnist og styrke emosjonelt velvære.

Hva lærer du: 

 • introduksjon til mindfulness meditasjon og praksis
 • grunnleggende pusteøvelser
 • sekvenser mindful yoga
 • om endring og endringssirkelen 
 • hvordan øke egenomsorg i din hverdag

 

Kurset er laget for: 

 • deg som ønsker lære om mindfulness
 • er yogautøver (dvs har noe kjennskap til yoga)
 • eller er yogalærer, og vil lære mer om meditasjon og mindfulness
 • helsepersonell (psykologer/sykepleiere/fysioterapeuter/andre som jobber med å hjelpe andre og ønsker å lære verktøy for selvvaretakelse, og eventuelt gå videre med utdanning innen yoga og psykisk helse.MELD DEG PÅ HER

Kursfakta for utdanning del 1

Kurs: Å finne ro i uro 

Kursholder: Kristin Vikjord

Dato: 20-22.september (fredag - søndag) 

Fredag 20. september kl 19.00 - 21.00 

Lørdag 21. september kl 10.00 - 17.00

Søndag 22. september kl 10.00 - 17.00

 

Pris: Kr 6 500 (mulighet for delbetaling). 

 

Undervisningsform: Dette kurset er lagt opp som undervisning via zoom, i sanntid over zoom

Materiale: Boken Indre Gnist av Kristin vil dekke teori for kurset, og kan bestilles i landets bokhandlere. Du vil få alle presentasjoner på pdf. 

Opptak: Det blir opptak av den faglige delen av undervisningen. Samtaler og refleksjoner vil det ikke bli opptak av. (opptak vil være tilgjengelig i 1 måned etter undervisningsdato). 

Kurset har bindende påmelding.

 

Dette kurset er godkjent som vedlikeholdstimer av psykologiforeningen.

Du kan ta dette kurset som et enkeltstående kurs og retreat for din egen del.

Eller du kan ta kurset som en del av den videre utdanning til Yogi Facilitator, da det er obligatorisk for å gå videre med utdanning del 2 (Mindfullness & Mindful Yoga) og del 3 (Mindfullness Yoga & Psykisk Helse). 

For mer informasjon om utdanningsforløp, les mer under her:

jackson-david-WUydTfaP3t4-unsplash

Dersom du ønsker å ta kurset som en del av den videre utdanning til Yogi Facilitator, kan du lese mer om utdanning del 2 (Mindfulness & Mindful Yoga) og del 3 (Mindfulness Yoga & Psykisk Helse) her: 

For mer informasjon:

Del 2 - Mindfulness og Mindful Yoga

YogiFasilitator 2 – Dedikert Praktiserende: Mindfulness og Mindful Yoga

Nivå 2 har fokus på mindfulnessbasert praksis og teori, og det er fokus på egenpraksis samt å lære hvordan undervise til en normalpopulasjon. Det er ikke et krav at du har nivå 1, men det anbefales. Det vil være noe eqenpraksis i dyader (små-grupper/to-og-to) mellom kurssamlingene. Dette nivået er nyttig for deg som ønsker å lære mindfulness og tilhørende didaktikk, og krever følgende forkunnskaper: 

 • du er yogautøver (har kjennskap til yoga) og vil fordype egen praksis og lære mindfulness og meditasjon) 
 • eller du er yogalærer og vil lære hvordan integrerer mindfulness og meditasjon i din undervisning 
 • eller du er yogaterapeut og vil lære mer om anvendelsen av mindfulness og meditasjon
 • eller du er helsepersonell og vil lære mindfulnessbasert praksis for egen del, og eventuelt for å supplere i ditt møte med dem du jobbe med 

Kurset gjennomføres fordelt over to helger (fre, lør, søn) (30t)

Del 3 - Mindful Yoga og Psykisk helse

YogiFasilitator 3 – Avansert Praktiserende: Mindful Yoga og Psykisk Helse 

Nivå 3 har fokus på mindfulness og yoga for psykisk helse, og du lærer ulike praksis-sekvenser tilpasset ulike psykiske plager og lidelser, samt innføring i psykopatologi, praksisens sammenheng med psykologiske mekanismer, kontraindikasjoner og tilpasset didaktikk (hvordan undervise for ulike psykiske plager). Det er et krav at du har gjennomført nivå 2. Det vil være noe eqenpraksis i dyader (små-grupper/to-og-to) mellom kurssamlingene. Dette nivået er nyttig for deg som ønsker å lære konkret om hvordan bruke mindfulnessbasert praksis (inkludert MFY), og krever følgende forkunnskaper:

 • du er yogalærer som underviser sårbare populasjoner, og vil lære mer om psykisk helse 
 • eller du er yogaterapeut og vil lære mer om psykisk helse og anvendelsen av praksis
 • eller du er helsepersonell og vil lære MFY for å supplere i ditt møte med dem du jobbe med
 • Eller, du er yogautøver og vil lære mer om MFY og psykisk helse av egen-interesse

Kurset gjennomføres fordelt over fire helger (lør, søn) (45t)

(Datoer for del 2 og 3 planlegges nå for 2025/26)

Kursholder 

Kristin Vikjord er konstituert psykologspesialist innen Rus- og avhengighet, og jobber på kortidsenhetn for Rus, NLSH. Gjennom sin interesse for østlige visdomstradisjoner har Kristin opparbeidet spisskompetanse i feltet der yoga og mindfulness møter psykologi.

Hun har vært med i flere prosjekter der mindfulness og yoga er anvendt som del av klinisk behandling. Blant annet som klinisk veileder for Prison Yoga, NL og Mindulness som Tilbakefallsforebygging Rus, MBRP. De senere årene har hun vært med som co-grunnlegger av Delight Yoga Schools, NL, som var det største yogastudiet i Europa, samt initiert og vært hovedorganisator for Artic Yoga Conference (AYC) over ti år i Bodø.

Utover grunn- og videreutdanning i yoga, har Kristin sertifiseringsutdanning i Traumesensitive Yoga med David Emerson og Bessel Van Der Kolk, hvor hun tok en 2-årlig utdanning ved Spirit Rock, CA med Anne Cushman, Will Kabat-Zinn og Chip Hartranaft, instruktørutdanning i MBSR og MBCT. Sistnevnte ved Oxford University, Center for Mindfulness med Melaine Fennell.

Kristin er forfatter og har skrevet en selvhjelpsbok "Indre Gnist" som er publisert på flere språk. Hun har også bidratt i en pedagogisk bok om tverrfaglig fasilitering, (NTNU), og skrevet kapitler ‘Yoga and Depression’ og ‘Yoga and Anxiety’ i bokserie av Dr. Shirley Telles m.fl. Hun jobber pt. med sin første roman, som utforsker dikotomier i det å være mennesker, sett i relasjon til teknologisk utvikling og samspill med AI i en projisert fremtid.

 

MELD DEG PÅ HER

Kristin Vikjord (6)

Dette sier tidligere deltakere:

“Kurset ga meg mulighet til å lære, vokse og dele i feltet yogaterapi. Det er en leken måte å adressere komplekse tema, og ga rom for selvutvikling og erfaring. Det har vært en glede og være med på dette kurset.”

(Psykolog og yogalærer)

ISS-Summertime-18

"En inspirerende og lærerik utdannelse som fremmer erfaringer av kontakt med både fysisk og åndelig (spirituell) virkelighet. Jeg blir i den grad inspirert til å ta med nye innsikter og verktøy inn i mitt arbeid, også som prest. Veldig veldig sterk samling, vibrert av takknemlighet. Stor takk for å ha lagt så godt til rette og bidratt med så mye godt påfyll."

(Prest og yogalærer)

jackson-david-WUydTfaP3t4-unsplash

"Jeg jobber med mental helse og mennesker med høy grad av uro og lidelse. Programmet ga meg dypere forståelse for hvordan Mindful Yoga kan øke motstandsdyktighet/selvregulering."

(Psykiater og yogautøver)

photo-1462216589242-9e3e00a47a48

"jeg opplever utdanningen som veldig relevant for min undervisning av yoga til unge med lettere psykiske lidelser og som forebyggende  stressmestringsverktøy for unge. Opplever også at jeg har lært verktøy som kommer til nytte i mitt yrke."

(Lærer og yogautøver)

photo-1519356162333-4d49ceade668