For Yogalærere, helsepersonell og deg som vil lære for din egen del... 

 

Traumeorientert Yoga og Mindfulness 


SETT DEG PÅ VENTELISTE

Vitenskapelig forskning har vist, at personer med posttraumatisk stressyndrom (PTSD) og komplekse traumelidelser kan ha fordel av yoga. Blant annet viser en banebrytende studie at traumesensitiv yoga, i klinisk påviselig grad, reduserer symptomer på traumer og PTSD (Taylor et al., 2020).

Design uten navn-21

Lær grunnleggende traumeorienterte ferdigheter i yoga og mindfulness for å hjelpe dine yogaelever, klienter (og deg selv).

Dette kurset er laget for deg som er:

- Yogalærer og ønsker å lærer hvordan skape et trygt rom for tilheling i dine yogaklasser

- Helsepersonell og jobber med traumer, og ønsker å lære verktøy fra yoga for å supplere det du har fra før

- Eller vil du gjerne lære mer om yoga og traumer for din egen del

.. og som kan tenke seg å lære blant annet:

- hvordan gjøre dine yogaklasser mer traumeorientert?

- vite med trygghet hva man bør gjøre og ikke gjøre for traumeorientert yoga?

- lære  om hvordan du bedre kan ivareta dine deltakere/klienter (og deg selv) på en trygg og god måte?

I dette kurset vil du få grunnleggende innføring i:

Design uten navn-14Lær hvordan gjøre yoga klassene med traumeorientert, hva traumer er, forstå traumeteori og nevrofysiologi.

Design uten navn-14Lær hva du bør gjøre og hva du IKKE bør gjøre, for å ivareta dine studenter/klienter (og deg selv) på en trygg måte. 

Design uten navn-14Forstå traumer i et medisinsk og yogisk perspektiv, slik at du kan støtte dine yogaelevers/klienters tilheling.  

Design uten navn-14Tips du kan ta det med deg i all yogaundervisning uansett hvilken type yoga du underviser i.

KURSET INNEHOLDER 2 NETTBASERTE MODULER,

over zoom hvor du vil lære:

MODUL 1 

 • Yogaprogram
 • Hva er traumer?
 • Nyere traumeteori og nevrofysiologi
 • Yogaprogram
 • Forskning på traumer og yoga 
 • Hvordan jobbe med mennesker med traumer
Design uten navn-20
Design uten navn-19

MODUL 2

 • Yogaprogram
 • Hvordan jobbe mer traumesensitivt i din yogaundervisning
 • Å jobbe en- til -en
 • Viktige "do and don`t"
 • Yogaprogram
 • Oppsummering teori og forskning
 • Gruppearbeid
 • Undervisning

Modulene har obligatorisk oppmøte, du blir bedt om å ha kamera på og være fullt tilstede i hele undervisningen. Det blir ikke gjort opptak av undervisningen. 

ETTER ENDT KURS:

 • Vil du motta et kursbevis på at du har grunnleggende ferdigheter i Traumeorientert Yoga og Mindfulness

 • Kan du som yogalærer være trygg på hvordan tilrettelegge dine yogaklasser for mer traumeorientert undervisning og hvordan ivareta dine elever/klienter med holistiske yogaverktøy

 • Ha gode yogaøvelser og meditasjoner i din verktøykasse for traume-orientert tilrettelegging for dine elever og for å støtte deg selv. 

 • Du vil ha grunnleggende forståelse av traume og grunnleggende praktiske verktøy fra yoga for å kunne skape et trygt rom for dine elever og klienter i yogarommet. 

"Jeg gikk kurset i traume orientert yoga og mindfullness, og lærte meg noe som jeg synes alle yogalærere trenger å huske på: mennesker som kommer på yoga kan bære på vonde minner og erfaringer som har satt seg i kroppen. Uten denne bevisstgjøringen kan vi faktisk presse noen inn i mer kroppslig ubehag og gjøre healingprosessen vanskligere. Når vi lærer å være traumasensitive så har vi verktøy å møte ALLE i yogarommet på en respektfull måte. Det kan handle om veldig småe detaljer som ord og beskrivelser på øvelser eller posisjoner, som kan utgjøre en STOR forskjell for en trauma utsatt person. Jeg synes dette kurset burde være obligatorisk for alle som utdanner seg til yogalærere."

Gabrielle Backman
- Fysioterapeut og Deva Yogalærer

VI GJØR OPPMERKSOM PÅ:


Dette kurset er for yogalærere og helsepersonell som vil lære hvordan gjøre yogaklassene mer traumeorienterte og være trygg i å undervise på en mer traumeorientert måte.


Dette er ikke en fullverdig traumeyoga-utdanning som gjør deg i stand til å sette opp traumekurs/klasser og en-til, da det er en større utdanning. 

Dette kurset er også åpent for alle som ønsker å ta det for sin egen del. 


Dette kurset er ment i opplæringsøyemed og kan ikke ses på som behandling for traumeutsatte.

 

Å snakke om traumer, også i en profesjonell kontekst, kan for noen være triggende. Deltakerne er ansvarlig for å ta hånd om eventuelle behov for støtte.


Vi gjør oppmerksom på at en god del av det skriftlige materialet er på engelsk. 


For å få kursbevis må deltakeren ha fullt oppmøte på alle de fire dagene, med bilde på og full tilstedeværelse i undervisningen. Det innebærer blant annet å komme tidsnok og være til stede til dagen er slutt. 


Det er ingen skriftlig eksamen på dette kurset.

Dette kurset har bindende påmelding.

KURSHOLDER

Veetamo Kari Lyngmo er traumeterapeut, spesialsykepleier med videreutdanning i selvmordsforebygging og forskning, psykisk helsearbeid og psykiatri.

Hun er yogalærer, yogaterapeut og har nesten 30 års erfaring med yoga og meditasjon. De siste 10 årene har hun utdannet helsepersonell til yogalærere og terapeuter.

Veetamo har utviklet konsepter og utdanning både i yogaterapi, yoga for mennesker med psykiske lidelser, traumer, kreft, stress og utbrenthet.

Veetamo er også veileder ved Deva Yogalærer utdannelsen og holder utdanning i Traumeorientert Yoga og Mindfulness for yogalærere og helsepersonell ved Deva Yoga Institute.

veetamo

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvem er dette for?
Kurset er for deg som er yogalærer, helsepersonell og deg som ønsker det for egen del. 

Jeg er bortreist en av datoene for kurset, vil det komme opptak av undervisningen?
Dette kurset har obligatorisk oppmøte på alle undervisningesdagene og det blir ikke gjort opptak. 

Hva kan jeg bruke dette kurset til?
Dette er en grunnleggende innføring i traumeorientert yoga og mindfulness som du vil kunne bruke til å gjøre dine yogaklasser mer traumeorientert for dine elever. Du vil derimot ikke kunne bruke den til å sette opp traumesensitiv yoga og traumegrupper, da det krever en større utdanning. 

Jeg er helsepersonell og har ikke yogautdannelse fra før, kan jeg bruke dette kurset til å sette opp traumeorienterte klasser? 
Som helsepersonell vil du i dette kurset få innblikk i hvordan man bruker yoga for traumeorientert yoga og mindfulness. Likevel, uten en yogalærerer-utdannelse i bunn vil du ikke kunne sette opp yogaklasser med kun dette kurset som bakgrunn. 

"Veldig kunnskapsrik, god formidler, gode pedagogiske metoder, behagelig og engasjerende."

"Jeg opplevde gruppearbeidet som veldig givende og lærerrikt."

"Kurset gir en god innføring om traumer og hvordan yoga kan brukes som tilnærming i behandling/ bedring av traumer."

"Veldig spennende å lære helt konkret om hvordan man kan jobbe med traumer gjennom tilnærming til kroppen som ledd i behandling av traumer."

(Tidligere deltakeres utsagn gjengitt med tillatelse)


Sett deg på venteliste nedenfor, og få beskjed om det blir nytt kurs i Traumeorientert Yoga og Mindfulness med Veetamo Kari Lyngmo